Путін пропонує відновити “Стамбульські домовленості”
Путін пропонує відновити “Стамбульські домовленості”

Путін пропонує відновити “Стамбульські домовленості”

Російський президент Володимир Путін висловив бажання відновити “Стамбульські домовленості” на саміті Шанхайської організації співробітництва в Астані, Казахстан. Згідно з повідомленнями російських ЗМІ, він заявив, що ці домовленості залишаються актуальними і можуть служити основою для подальших переговорів.

Путін також заявив про те, що Україна нібито відмовилася від переговорів у Стамбулі навесні 2022 року за вказівкою Великої Британії. “Росія, як відомо, завжди була готова до продовження мирних переговорів. Україна ж відмовилася від них під впливом Лондона, і це відомо як з Вашингтона, так і з українських джерел”, — зазначив він.

Також президент РФ заявив, що тодішній керівник української делегації, нардеп Давид Арахамія, нібито підписав домовленості. “Це було зроблено керівником української переговорної делегації, і тому для України це повинно було би бути задовільно”, — додав Путін.

Нагадаємо, що переговори між Україною та РФ у Стамбулі відбулися 29 березня 2022 року і передбачали нейтральний статус України та виведення військ РФ з окупованих територій.

У квітні 2022 року президент України Володимир Зеленський висловлював складнощі у веденні переговорів з Росією після повідомлень про злочини, скоєні під час окупації Бучі, але підкреслював необхідність діалогу.

Теги по теме
Украина война Владимир Путин переговоры новости мира
Источник материала
Поделиться сюжетом