"Уже є чіткі деталі": Зеленський проанонсував нові програми для допомоги українцям під час дефіциту електрики
"Уже є чіткі деталі": Зеленський проанонсував нові програми для допомоги українцям під час дефіциту електрики

"Уже є чіткі деталі": Зеленський проанонсував нові програми для допомоги українцям під час дефіциту електрики

Уряд України готує нові програми для допомоги українцям під час дефіциту електроенергії. Також готуються програми щодо стабілізації в країни мобільного зв’язку.

Про це розповів президент України Володимир Зеленський. Він зазначив, що вже провів відповідні наради з урядовцями.

"Уже є чіткі деталі нових рішень для українців – нових програм, які допоможуть людям у цей час дефіцитів електрики, а також щодо стабілізації мобільного зв’язку. Зараз потрібен максимум можливостей забезпечити генерацію – створення нової децентралізованої генерації, і під це буде фінансовий ресурс. Найближчим часом урядовці представлять всю конкретику", – пообіцяв президент. 

Цікаво, що у стрічці новин уряду словосполучення "децентралізована генерація" з'явилося одночасно з словами Зеленського. Раніше Кабмін такі слова разом не використовував.

Перша згадка з'явилася у повідомленні про зустріч рем’єра Дениса Шмигаля із головою Генасамблеї ООН Деннісом Френсісом. А саме: голова українського уряду розповів представнику ООН "про потреби України в обладнанні для відновлення та розбудови децентралізованої енергетичної системи".

Така ж згадка є у повідомленні про візит до США міністра енергетики України Германа Галущенко. Там він зустрівся з координатором групи G7+ з надання допомоги енергосектору України Джеффрі Пайєттом.

"Також обговорювалася можливість залучення експертної підтримки американських фахівців для побудови моделі стійкої системи з розподіленою генерацією", – зазначили в уряді.

Ба більше: "Галущенко ознайомив Джеффрі Пайєтта з низкою рішень уряду України для спрощення регуляторних процедур і стимулювання встановлення домогосподарствами та бізнесом додаткових потужностей генерації, зокрема сонячних електростанцій".

Як повідомляв OBOZ.UA, в Україні діють жорсткі графіки відключень. Загалом жорсткі графіки діють у Дніпрі, а також у Києві та Київській області. При цьому в деяких регіонах світло відключають лише на 2 години поспіль – більш детально про це тут.

Наразі режимів відключення світла всього два: аварійний та плановий. Наприклад, графіки погодинних відключень (ГПВ) запроваджуються заздалегідь і з попередженням.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом