7 июля, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Безпілотники вночі атакували російське місто, з якого запускають «шахеди» по Україні
Безпілотники вночі атакували російське місто, з якого запускають «шахеди» по Україні

Безпілотники вночі атакували російське місто, з якого запускають «шахеди» по Україні

Приморсько-Ахтарськ, що розташований на березі Азовського моря, став епіцентром запусків безпілотників “Шахед” російськими військами на українські міста. За даними Збройних сил України, у цьому місті регулярно виходять в повітря дрони, які направляються до різних областей України.

Згідно із повідомленням «Kreschatic», губернатор Приморсько-Ахтарська Олександр Кондратьєв зазначив, що російські системи протиповітряної оборони (ППО) збили кілька безпілотників. Внаслідок падіння уламків дронів зазнав пошкоджень цивільний сектор міста, включаючи трьохповерховий багатоквартирний будинок та електропідстанцію, що забезпечує електрикою значну частину міста.

Поруч із Приморсько-Ахтарськом також постраждав Ростов-на-Дону, де діяли системи ППО, за інформацією губернатора Ростовської області Василя Голубєва. Він заявив, що в результаті повітряної атаки та падіння уламків безпілотників спалахнули ландшафтні пожежі на лівому березі Дону в Ростові та Азовському районі. Влада підтвердила, що постраждалих немає.

Також за інформацією телеграм-каналу Shot, в Ростові було зафіксовано три осередки пожежі на лівому березі Дону, ймовірно, метою атаки стала теплова електростанція ТЕЦ-2.

Голова Курської області Олексій Смирнов також повідомив про атаку, стверджуючи, що українські ракети за атакували селище Біла в Білівському районі, що призвело до пошкоджень музичної школи та магазинів, але без постраждалих серед мешканців.

Міністерство оборони Російської Федерації оголосило, що у ніч на 5 липня засоби ППО знищили 14 українських безпілотників над Краснодарським краєм, а також збили  10 дронів в Ростовській області. Вони також звинуватили Збройні сили України у запуску 26 безпілотників над окупованою частиною Запорізької області.

Незважаючи на це, Міністерство оборони України заявляє, що українські системи ППО успішно збили всі 32 дрони “Шахед”, що були запущені з Курська та Приморсько-Ахтарська в багатьох регіонах України.

Теги по теме
Украина Вооруженные силы Украины
Источник материала
Поделиться сюжетом