Чому сходи з граніту набирають популярності та які переваги вони мають?
Чому сходи з граніту набирають популярності та які переваги вони мають?

Чому сходи з граніту набирають популярності та які переваги вони мають?

Сходи — це важливий елемент інтер’єру та екстер’єру. Вони обов'язково мають бути безпечними, красивими та довговічними. Роблячи сходову клітку в будинку, чи на вулиці хочеться зробити все так, аби не переробляти та не ремонтувати її, як мінімум кілька десятків років. Такими довговічними якостями наділені сходи із граніту. Їх можна зустріти як на вулиці, так і у приміщеннях і чим далі, тим частішає запит саме на виготовлення сходів з цього матеріалу.

Чому гранітні сходи такі популярні: їх переваги?

Граніт — це природний камінь, що має шикарний зовнішній вигляд та відмінні технічні характеристики. Безліч компаній, які займаються видобутком та обробкою цієї породи пропонують й сходи з граніту, наприклад такі https://ukr.granite.ua/shody-z-granitu/. Вони мають такі ж переваги, як і сам граніт і навіть трішки більше.

  1. Екологічність. Це особливо важливо, якщо гранітні сходи розташовані всередині приміщення. Камінь не виділяє токсин, та безпечний для алергіків. Також, граніт не виділяє жодного запаху чи небезпечних речовин при контакті з ультрафіолетом, при сильній жарі чи підвищеній вологості.
  2. Довговічність. Це дійсно “вічні” сходи, які не піддаються стиранню, не надколються, не тріснуть і з роками ніяк не втратять свого первинного вигляду.
  3. Легкість у догляді. Граніт не боїться ніяких плям, його не потрібно з часом шліфувати чи фарбувати. Ви можете сміливо пролити на нього каву чи вино, протерти ганчіркою і нічого не залишиться. Так само й на вулиці: гранітним сходам не страшні жодні забруднення. М’яка ганчірка, чиста вода і сходова клітка буде, як нова. Єдине, що не рекомендується використовувати для очищення граніту це жорстких щіток, аби не подряпати поверхню. Особливо за умови, що вона відполірована.
  4. Красивий вигляд. Естетичність — це ще одна перевага таких сходів. Вони виглядають по-справжньому дорого і додають лоску будь-якому інтер’єру.

Ще одним плюсом такої сходової клітки є відсутність скрипу, чого не скажеш про дерев’яні вироби.

Як вибрати гранітні сходи?

Є різні типи сходів (їх конструкцій) та різні типи граніту, який використовується для виготовлення сходових кліток.

Щодо конструкції, то сходи бувають цілісними та накладними. Цілісні гранітні сходи часто використовуються для оздоблення будинків ззовні. Тобто це сходи, які ведуть до будинку чи комерційного приміщення. Вони надзвичайно міцні, не бояться ударів, їх можна демонтувати та монтувати повторно, наприклад, в іншій локації. Тож це доволі вигідна інвестиція.  

Накладна конструкція є більш універсальною та успішно використовується як ззовні, так і всередині приміщення. Накладні сходи можуть бути різної форми та різного кольору. З кольором можна експериментувати внаслідок того, що одна сходинка складається з двох плит: горизонтальної та вертикальної. Майструючи накладну конструкцію майстер може втілити у реальність різноманітні дизайнерські задуми. Наприклад, завдяки міксу кольорів створити ефект килимової доріжки, або ж погратися з контрастом кольорів, поєднуючи світлі відтінки з темними.

Щодо типу граніту, то сходи роблять з дрібнозернистого або середньозернистого каменю. Дрібнозернистий є максимально міцним і не боїться практично нічого. Його варто вибирати, якщо сходи будуть у людних локаціях (десь у торгових центрах, чи біля входу у багатоповерхівку. 

Середньозернистий граніт теж надійний та міцний, однак його більше використовують для виготовлення сходів, що будуть всередині приватних будинків.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
Долучитись
Источник материала
loader
loader