Українські компанії зобов'язалися відновити два відділення «Охматдиту» - Радуцький
Українські компанії зобов'язалися відновити два відділення «Охматдиту» - Радуцький

Українські компанії зобов'язалися відновити два відділення «Охматдиту» - Радуцький

Три українські компанії взяли на себе зобов’язання відновити Центр орфанних захворювань та генної терапії, а також травмпункт лікарні «Охматдит».

Про це повідомив голова Комітету Верховної Ради з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький в ефірі телемарафону «Єдині новини», передає кореспондент Укрінформу.

«Український бізнес активно долучився до допомоги «Охматдиту». Сьогодні особисто прийняв від донаторів потужні генератори на 300 кВт для лікарні», - зазначив Радуцький.

За словами депутата, одна з компаній надасть акумуляторні прилади для вуличного освітлення «Охматдиту», щоб можна було і ввечері проводити аварійно-відновлювальні роботи.

«Вже сьогодні я маю підтвердження від двох компаній, які відновлять відділення для дітей, хворих на орфанні захворювання (Центр орфанних захворювань та генної терапії «Охматдиту» - ред.)», - повідомив Радуцький.

Крім того, ще одна компанія взяла на себе зобов’язання відновити травмпункт у лікарні.

Міжнародні партнери та фонди також готові допомагати у відновленні лікарні. «Меценат Воррен Баффет вже тричі телефонував і вимагав перелік необхідного. У МОЗзазначили, що потрібно ще декілька днів для того, щоб зробити чіткий перелік потреб», - зауважив Радуцький.

Як повідомлялося, Росія 8 липня завдала ракетного удару по київській дитячій лікарні «Охматдит», де лікуються діти з усієї України. Під час атаки в Охматдиті перебували 627 дітей, восьмеро з них зазнали поранень, двоє дорослих загинули.

Українські компанії зобов'язалися відновити два відділення «Охматдиту» - Радуцький - Фото 1 Рятувальники проводять аварійно-відновлювальні роботи в "Охматдиті" / Фото: Геннадій Мінченко, Укрінформ

За даними співзасновника монобанку Олега Гороховського, українці та український бізнес за 22 години збору задонатили понад 250 мільйонів гривень на відновлення Охматдиту.

Источник материала
loader
loader