За час повномасштабного вторгнення росіяни знищили 214 медзакладів
За час повномасштабного вторгнення росіяни знищили 214 медзакладів

За час повномасштабного вторгнення росіяни знищили 214 медзакладів

За час повномасштабної війни ворог знищив 214 медзакладів, пошкодив понад 1600.

Про це повідомив Прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання уряду, передає Укрінформ із посиланням на Телеграм глави уряду.

«За час повномасштабної війни ворог знищив 214 медзакладів і понад 1600 пошкодив. Їх єдина мета – це нести смерть і руйнування. Наша мета – повертати життя та відновлювати. За останні 2 роки 880 медичних об’єктів повністю або частково відновлені, й ця робота триває постійно», - зазначив він.

Шмигаль підкреслив, що атака на «Охматдит» є частиною системних обстрілів, які здійснює Росія стосовно медичної інфраструктури України. Він нагадав, що один корпус лікарніцілком зруйнований, чотири суттєво пошкоджені. Глава уряду додав, є поранені та загиблі люди – медики та діти.

«Президент Володимир Зеленський поставив завдання в найкоротші терміни знайти локацію для переїзду лікарів та маленьких пацієнтів зі зруйнованих та пошкоджених корпусів. Такі локації вже знайдені. Це Київські обласні клінічні лікарні №1 та №2. Надаємо відповідне доручення про початок переміщення. Важливо, щоб на новому місці діти отримали весь необхідний комплекс медичних послуг», - сказав він.

Він висловив вдячність всім, хто допомагав боротися з наслідками російського терору та долучився до збору коштів на користь «Охматдиту» через платформу United24.

«Буквально за кілька годин вдалося зібрати 100 млн грн. Ці ресурси також підуть на відновлення лікарні», - сказав він.

Як повідомлялося, уряд виділив з держбюджету 100 млн грн на відновлювальні роботи в «Охматдиті».

Теги по теме
война
Источник материала
loader
loader