Відпочинок, відновлення та оздоровлення: чому варто завітати у Shambala Wellness Club
Відпочинок, відновлення та оздоровлення: чому варто завітати у Shambala Wellness Club

Відпочинок, відновлення та оздоровлення: чому варто завітати у Shambala Wellness Club

На березі Десни, всього у 30 кілометрах від столиці, розташована оаза релаксу та оздоровлення – Shambala Wellness Club, один з найбільших у Східній Європі закладів, що втілює аюрведичні практики та здоровий спосіб життя. Своїм головним пріоритетом тут вважають створення атмосфери спокою та гармонії, яка у комплексі зі здоровим харчуванням та  SPA-процедурами допоможе відновити ресурс, віднайти внутрішній спокій і потурбуватися про власне тіло. Що ж саме пропонують у Shambala Wellness Club?

Чому аюрведа?

Назву «аюрведа» утворено з двох коренів найдавнішої на землі мови — санскриту: «аюх» (довге життя) і «веда» (знання). Тож це втілення досвіду та знань індійських лікарів, які протягом 5000 років вивчали природу людини і роль натуральних препаратів в оздоровленні організму. Головний принцип аюрведичних практик – визначення та усунення дисбалансу в людському тілі, лікування людини, а не симптомів хвороби, задіюючи внутрішні ресурси організму.

Після первинного огляду лікарі комплексу складають індивідуальну програму відновлення – підберуть аюрведичні препарати та процедури, щоб ефект від програм був максимальним.

Мене завжди заворожувала магія індійської медицини – тісний зв’язок між природою і нашим тілом, яке є її частиною, дивовижні рухи аюрведичних масажів, що відновлюють спокій, використання природних ліків та внутрішніх ресурсів організму для самозцілення. В Shambala Wellness Club я отримала не просто лікування, відновлення та новий неймовірний досвід, а  відчула, що зможу впоратись з викликами наших важких часів і надалі.

SPA у Shambala Wellness Club

У зоні SPA заміського клубу SHAMBALA розташований літній басейн під відкритим небом – що може бути краще в неймовірну спеку, яка ніяк нас не полишає. А басейн з підігрівом, що чекає в приміщенні, порадує тіло гідромасажем. Неподалік розташувалася паркова зона з майданчиками для гри у волейбол, бадмінтон та занять з йоги і медитації.

SPA-процедури в SHAMBALA – це різноманітні терапії та масажі, які проводять відповідно до канонів аюрведи – класичні східні масажні техніки, косметичні аюрведичні процедури, а також відомий у всьому світі масляний масаж абх’янгам.

Detox у Shambala

Очищення організму від токсинів та інших шкідливих речовин допоможе відновити і укріпити не тільки фізичне, а і ментальне здоров’я, адже вони тісно пов’язані! В Shambala практикують очищення та відновлення організму за допомогою аюрведичних практик, зокрема панчакарма – глибоке очищення та відновлення організму.

Харчування

У ресторані Shambala гості мають можливість спробувати смачні та незвичайні поєднання продуктів за аюрведою – на одній тарілці розміщують одразу шість смаків: солодкий, терпкий, солоний, гострий, гіркий і кислий. Вважається, що такий підхід мобілізує внутрішні резерви організму і допомагає відновити як фізичний, так і ментальний стан.

Такий спосіб харчування неабияк здивував мої смакові рецептори і з першого разу сподобалось не дуже. Проте уже наступного дня поєднання смаків здавалось приємним, а після їжі порадувала відсутність відчуття важкості в шлунку і достатньо тривале відчуття ситості.

Усі страви готують виключно з екологічно чистих продуктів, а за бажанням можна замовити страви за індивідуальними потребами: вегетаріанські, безглютенові, безлактозні тощо.

Комфорт та безпека

У сучасних умовах комфорт – це дещо більше, ніж просто зручні номери і відпочинок біля басейну. В Shambala ви зможете відпочити від постійних відключень світла – тут працюють потужні генератори, які забезпечують безперебійне живлення електроприладів, а постійний доступ до Інтернету можливий завдяки роботі Starlink. На випадок повітряної тривоги є комфортабельні, обладнані вентиляцією та опаленням підвальні приміщення.

У Shambala Wellness Club можна відпочивати разом з дитиною, якій вже виповнилося 10 років, але підлітки до 18 років можуть відвідати комплекс тільки у супроводі дорослого.

З власних вражень – давно не відчувала такого розслаблення і спокою. І хоч думки про війну нікуди, на жаль, не поділися, завдяки неймовірній природі, дивовижним масажам і цікавому, але трохи дивному харчуванню, відчула відновлення ресурсу і знову повірила, що все ще буде у нас добре!

Источник материала
loader
loader