Забудовник з російським паспортом Вагіф Алієв продовжує бізнес в Україні
Забудовник з російським паспортом Вагіф Алієв продовжує бізнес в Україні

Забудовник з російським паспортом Вагіф Алієв продовжує бізнес в Україні

Під час війни Україна активно націоналізує російські активи, щоб знизити ризики для національної безпеки. Відомі ТРЦ “Гулівер” та Ocean Plaza вже передані під управління АРМА. Однак, ще один ТРЦ з російським слідом, чомусь лишився поза увагою держави.

Мова йде про ТРЦ Blockbuster Mall, 50% якого належать громадянину Росії Вагіфу Алієву, пише fraza.com.

За словами співрозмовника видання, успіх бізнесу Алієва в Україні, незважаючи на російський паспорт, зумовлений впливовими звʼязками в прокуратурі, СБУ, а також у вмінні обирати «правильних» друзів.

Зокрема, його інтереси лобіює партнер по бізнесу Олександр Спектор, який також є співвласником торгового центру Blockbuster Mall.

За даними джерел видання, Олександр Спектор є ставлеником кума Путіна, зрадника Віктора Медведчука та його партнера Тараса Козака. А це означає, що Blockbuster Mall фактично належить росіянину та зрадникам України.

«Спектору належать 10% Blockbuster Mall, але він просто «ширма» для справжніх господарів — Медведчука та Козака. Він також активно лобіює свого партнера, росіянина Алієва, знає з ким потрібно потрібно поговорити, щоб отримати «позитивне» рішення», — розповідає джерело.

Тобто, у Києві є ТРЦ, дохід з якого може йти не в бюджет держави, а в кишені ворога, проте правоохоронці досі не звернули на це увагу.

За інформацією джерел видання, громадськість планує звернутися до АРМА та Мін'юсту з вимогою націоналізувати цей об'єкт.

Источник материала
loader
loader