ППО, літаки та оборонна співпраця з Францією: Умєров зустрівся із Лекорню
ППО, літаки та оборонна співпраця з Францією: Умєров зустрівся із Лекорню

ППО, літаки та оборонна співпраця з Францією: Умєров зустрівся із Лекорню

Міністр оборони Рустем Умєров і міністр Збройних сил Франції Себастьян Лекорню під час зустрічі обговорили зміцнення оборонного співробітництва.

Як передає Укрінформ, про це Умєров повідомив у Фейсбуці.

За словами Умєрова, українську делегацію на зустрічі представляли заступник начальника Генерального штабу Збройних сил України генерал-майор Володимир Горбатюк, начальник Головного управління логістики Генштабу ЗСУ генерал-лейтенант Микола Шевцов та заступник міністра оборони з питань європейської інтеграції Олександр Балануца. Обговорили низку важливих питань.

ППО, літаки та оборонна співпраця з Францією: Умєров зустрівся із Лекорню - Фото 1

«Основна увага діалогу була спрямована на зміцнення оборонного співробітництва та координацію зусиль у протидії російській агресії, - зазначив Умєров.

ППО, літаки та оборонна співпраця з Францією: Умєров зустрівся із Лекорню - Фото 2

Горбатюк детально поінформував про поточну оперативну ситуацію на полі бою, а Шевцов окреслив критичні потреби для посилення українських воїнів.

За словами Умєрова, «засоби протиповітряної оборони та ракети до них залишаються пріоритетом, адже Росія продовжує ракетний терор проти наших міст. Ми маємо рішуче відповідати на ці терористичні акти, тому особливо важливим є також розширення далекобійних можливостей України».

«Серед інших критично важливих пріоритетів — бойові літаки, засоби радіоелектронної боротьби, безпілотні літальні апарати, артилерія та боєприпаси», - підкреслив міністр оборони.

ППО, літаки та оборонна співпраця з Францією: Умєров зустрівся із Лекорню - Фото 3

Він додав, що «окремо приділили увагу розвитку співробітництва між українською та французькою оборонними індустріями. Обговорили створення спільних підприємств та співфінансування виробництв. Маємо конкретні проєкти, план дій та терміни виконання. Наші команди вже активно працюють над цим».

Умєров подякував Франціїза незмінну підтримку України та спільну роботу для порятунку людських життів та наближення справедливого миру.

Як повідомляв Укрінформ, під час візиту до США керівник Офісу Президента Андрій Єрмак зустрівся з американськими військовими та безпековими експертами та провів переговори щодо спільного виробництва зброї.

Фото: Умєров/Фейсбук

Теги по теме
Украина Вооруженные силы Украины Франция
Источник материала
loader
loader