Ідеальний спосіб зберігати банани: вони тижнями не чорнітимуть
Ідеальний спосіб зберігати банани: вони тижнями не чорнітимуть

Ідеальний спосіб зберігати банани: вони тижнями не чорнітимуть

Чимало людей зіштовхуються з тим, що банани дуже швидко чорнішають після того, як їх приносять з магазину додому – і пов'язано це передусім з неправильним зберіганням.

Як правильно зберігати банани

Для того, щоб ваші банани не чорніли, вам перш за все потрібно зрозуміти, які фрукти можна вважати стиглими. Зокрема, якщо шкірка в них вже стала сонячно-жовтою, тоді вони вже дозріли і потрібно думати про те, як їх зберігати.

Бо зелені банани, наприклад, можуть лежати і достигати прямо на підвіконні, а ось стиглі лишати там не варто. Якщо ви хочете зберегти жовті банани якнайдовше, їх потрібно покласти по окремості, відділивши банани один від одного. А для кращого результату ви можете навіть загорнути плодоніжку банана у фольгу.

Любиш лайфхаки, які допомагають створити затишок в домі. Лови ще один! Забезпечити особливий аромат допоможе 100% арабіка від Gemini. Обсмажена спеціально під еспресо, вона наповнить дім кавово-вершковими нотками. Для максимального ефекту радимо купувати каву в зернах та заварювати з допомогою професійної кавомашини чи гейзерної кавоварки.

Банани радять зберігати не у холодильнику, а за кімнатної температури. Втім, покласти їх потрібно так, щоб на них потрапляло якомога менше сонячних променів. Перекладати до холодильника банан потрібно вже тільки тоді, коли ви побачите на ньому почорніння – це допоможе сповільнити процес псування.

Банани
Банани потрібно зберігати правильно / Фото Pexels

Також відразу ж після повернення з магазину вам потрібно дістати банани з пакета, а найкраще взагалі підвішати їх на гачки чи мотузки.

Источник материала
loader
loader