Гетьманцев закликає українців, що заробляють на OnlyFans, платити податки
Гетьманцев закликає українців, що заробляють на OnlyFans, платити податки

Гетьманцев закликає українців, що заробляють на OnlyFans, платити податки


Сфера створення платного контенту на інтернет-платформі OnlyFans громадянами України стрімко зростає.

Голова комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев закликав українців, що заробляють на OnlyFans, виконати податковий обовʼязок – задекларувати доходи та сплатити податки. Про це у середу, 11 вересня, він написав у . 

Він заявив, що кількість акаунтів в Украъны збільшується в середньому втричі щороку. 

“Наприклад, громадянкою “С” одержано за створення платного контенту на інтернет-платформі OnlyFans за декілька років понад 4 млн. доларів. Також, громадянкою “К” від зазначеної діяльності одержано понад 3 млн доларів, а громадянкою “Б” – близько 1,8 млн. доларів”, – розповів Гетманцев.

Він додав, що іноземні доходи потрібно декларувати в Україні у передбачений законодавством строк, сплативши з них податки.

“Неподання в установлений законом строк податкової декларації є підставою для донарахування податку від суми одержаного доходу за ставкою 18% та військового збору за ставкою 1,5%, а також 25% штрафних санкцій”, – наголосив Гетманцев.

У липні Кабмін схвалив зміни до держбюджету, якими пропонується збільшити його видаткову частину на 500,3 млрд гривень, з яких 495,3 млрд грн направити на потреби сектору безпеки та оборони. Планується, що кошти будуть отримані за рахунок підвищення податків та збільшення запозичень у вигляді ОВДП.

Також в Мінфіні заявили, що уникнути підвищення податків не можна, тому що всі інші джерела для збільшення фінансування сектору оборони вже вичерпано.



Теги по теме
налоги работа
Источник материала
loader
loader