Зеленський дав інтерв'ю CNN. Головні тези
Зеленський дав інтерв'ю CNN. Головні тези

Зеленський дав інтерв'ю CNN. Головні тези

Президент України Володимир Зеленський під час участі на XX щорічній зустрічі Ялтинської європейської стратегії поспілкувався із ведучим CNN Фарідом Закарією. Вони розмовляли про ситуацію на фронті, Курську операцію, критичні оборонні потреби України та про стратегічний план перемоги, який допоможе примусити Путіна завершити цю війну. «Главком» підготував головні тези з інтерв'ю Зеленського на конференції YES-2024.

Операція ЗСУ у Курській області

Зеленський зазначив, що завдяки Курській операції вдалося зупинити ворога на Харківському напрямку й уповільнити просування росіян у Донецькій області. Він додав: їх попереджували, що Путін готується наступати із Півночі та Сходу. 

«Ситуація на фронті складна. Проте в останній тиждень вирівнюється ситуація зокрема на Донецькому напрямку. В Курському напрямку росіяни почали свої швидкі наступальні дії. Хочуть застосовувати близько 60-70 тис. людей. Наразі там вже приблизно 40 тис.», – сказав президент.

До слова, у Києві пройшов четвертий саміт Кримської платформи. До четвертого саміту міжнародної Кримської платформи приєдналися понад 60 учасників. Це президенти, прем'єр-міністри та інші високопосадовці. Під час виступу президент України Володимир Зеленський заявив, що план перемоги у війні проти Росії спочатку планує обговорити з президентом США Джо Байденом.

Також Сполучені Штати Америки хочуть отримати від президента Україна Володимира Зеленського деталізацію стратегії ударів по Росії. Цей план Штати хочуть отримати перш ніж дати дозвіл на удари по території Росії.

Як повідомлялося, Велика Британія і США близькі до того, щоб дозволити Україні використовувати ракети дальнього радіуса дії проти цілей на території РФ. Цьому сприяли постачання нових іранських ракет Москві.

Источник материала
loader
loader