NASA розпочало створення координованого місячного часу
NASA розпочало створення координованого місячного часу

NASA розпочало створення координованого місячного часу

NASA почало координувати зусилля щодо створення стандартизованого місячного часу (LTC) у співпраці із зацікавленими сторонами уряду США, партнерами та міжнародними організаціями. Цей крок є частиною політичної ініціативи Білого дому, яка спрямована на створення майбутньої місячної екосистеми, яка може бути масштабована на інші регіони нашої Сонячної системи.

Місячний час визначатиметься середньозваженим значенням атомного годинника на Місяці, аналогічно тому, як вчені обчислюють Всесвітній координований час (UTC) Землі. Однак точне місце на Місяці ще потрібно визначити, оскільки поточний аналіз показує, що атомний годинник, розміщений на поверхні Місяця, буде «цокати» швидше на мікросекунди на день (мікросекунда — одна мільйонна секунди).

Колібрі робить помах крил приблизно 50 разів на секунду. Кожен помах становить близько 0,02 секунди, або 20 000 мікросекунд. У космосі навіть невеликі одиниці часу, такі як 56 мікросекунд можуть мати велике значення.

«Для об’єкта, що рухається зі швидкістю світла, 56 мікросекунд достатньо, щоб подолати відстань, що дорівнює приблизно 168 футбольним полям. Якщо хтось знаходиться на орбіті Місяця, то спостерігач на Землі, без компенсуючого ефекту відносності протягом дня, думатиме, що астронавт знаходиться приблизно в 168 футбольних полях від того місця, де він знаходиться насправді», — сказала Шеріл Гремлінг , керівник відділу місячного позиціонування, навігації, синхронізації та стандартів у штаб-квартирі NASA у Вашингтоні

Оскільки агентство готується до встановлення постійної присутності на Місяці та на орбіті з програмою Artemis, команда NASA SCaN встановить стандарт часу на Місяці, щоб гарантувати, що критична різниця в часі не вплине на безпеку астронавтів. Підхід до систем часу також буде масштабованим для Марса та інших об’єктів у всій Сонячній системі, що дозволить проводити довгострокові дослідження.

«У міру зростання комерційної космічної галузі та збільшення кількості країн з місячними місіями, зростає потреба у стандартизації часу. Загальне визначення часу є важливою частиною безпечних, стійких та стабільних операцій», — сказав доктор Бен Ешман, керівник навігаційної розробки місячного ретранслятора у рамках програми SCaN НАСА.

Источник материала
loader
loader