Критична інформація, новини та корисні сервіси — ТОП-10 каналів у Viber
Критична інформація, новини та корисні сервіси — ТОП-10 каналів у Viber

Критична інформація, новини та корисні сервіси — ТОП-10 каналів у Viber

Команда месенджера підготувала добірки актуальних каналів та чатботів

40% користувачів месенджера «Вайбер» в Україні читають інформацію у каналах щодня, ще третина – перевіряють новини щогодини. Українці відслідковують новини, корисні лайфгаки та поради, офіційну інформацію, повідомила команда Rakuten Viber.

Десять каналів у Viber, які мають найбільше підписників:

  1. Rakuten Viber Україна — 4,2 млн підписників;
  2. БЛИСКАВКА — 2,6 млн;
  3. Країна_інфо — 1,2 млн;
  4. Володимир Зеленський — 1,03 млн;
  5. Олександр Сирський — 890 тис. підписників;
  6. Rakuten Viber: лайфгаки та новини — 773 тис.;
  7. Служба безпеки України — 442 тис.;
  8. ЦЕНТР ПРОТИДІЇ ДЕЗІНФОРМАЦІЇ — 377 тис.;
  9. Школа_інфо — 332 тис.;
  10. Кирило Буданов — 318 тисяч.

Команда месенджера підготувала перелік каналів і чатботів з інформацією, що дозволяє бути зорієнтованим в останніх подіях.

Канали і чатботи з критичною інформацією у Viber:

Monitor — моніторинг ворожої авіації. Канал у Viber, який оперативно сповіщає про оголошення та відбої повітряної тривоги.

Чатбот «Де укриття?» — дозволяє знайти найближче укриття за геолокацією або адресою та побудувати туди маршрут в Google. У чатботі можна повідомити про проблемне укриття.

Відключення світла — чатботи для областей: Вінницька, Волинська, Дніпропетровська, Донецька, Житомирська, Закарпатська, Івано-Франківська, місто Київ, Київська, Кіровоградська, Львівська, Миколаївська, Одеська, Полтавська, Рівненська, Сумська, Тернопільська, Харківська, Херсонська, Черкаська, Чернігівська. Також у чатботи можна переказувати показники електролічильників.

Також Rakuten Viber виклала добірку тематичних каналів з корисними порадами:

  • Dovidka.info — канал, де зібрані інформативні відповіді на широке коло питань, повʼязаних з війною: від надання психологічну підтримки чи екстренної медичної допомоги до порад з інформаційної гігієни.
  • Психологічна підтримка — зібрані поради з підтримки здорового ментального стану.
  • ЮНІСЕФ: спільнота для батьків — поради для батьків малечі від немовлят до десяти років.
  • Канали EdEra та EdEra для школярів —лайфгаки для навчання, тести, ресурси для саморозвитку від команди освітньої платформи;
  • Україномовний ерудит — канал допоможе розібратися з правилами української мови, знайти правильні відповідники запозичених слів, розширити словниковий запас.

Читайте також: Viber склав добірку з 14 чатботів для користувачів на щодень

Фото: Rakuten Viber

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
Долучитись
Теги по теме
Соцсети
Источник материала
loader
loader