Новий COVID-штам XEC зафіксовано вже у 27 країнах – ЗМІ
Новий COVID-штам XEC зафіксовано вже у 27 країнах – ЗМІ

Новий COVID-штам XEC зафіксовано вже у 27 країнах – ЗМІ

ХЕС, який є комбінацією варіантів KS.1.1 і KP.3.3, має симптоми, подібні інших штамів COVID, включаючи втому, головні болі, біль у горлі та високу температуру.

Новий COVID-штам XEC виявили вже у 27 країнах Європи, Північної Америки та Азії. Про це повідомляє

За словами аналітика даних щодо COVID-19 Майка Хані, особливо великий приріст кількості випадків інфікування штамом XEC спостерігається в Данії та Німеччині. Поширеність XEC є нижчою в США та Канаді, а в Європі його наявність була підтверджена в 5,96% випадках, станом на 19 серпня. У Словенії були більш високі показники інфікування цим варіантом у серпні: понад 10% COVID-зразків у країні містили XEC.

Зазначається, що штам ХЕС, який є комбінацією варіантів KS.1.1 і KP.3.3, має симптоми, подібні до тих, що спричиняються іншими штамами COVID, включаючи втому, головні болі, біль у горлі та високу температуру.

Як заявив директор Інституту генетики Університетського коледжу Лондона і професор Франсуа Баллу, варіант XEC є більш заразним, однак вакцини повинні забезпечувати хороший захист проти нього, оскільки він належить до родини Omicron.

Він також припускає що, XEC може стати домінуючим штамом вже наступної зими.

Нагадаємо, в Україні очікують на спад захворюваності на COVID-19 у вересні.

Раніше повідомлялося, що на території України фіксують 13 штамів коронавірусу COVID-19.



Теги по теме
Болезнь заболевание
Источник материала
loader
loader