Затримання Олександра Усика в польському аеропорту: що відомо станом на ранок
Затримання Олександра Усика в польському аеропорту: що відомо станом на ранок

Затримання Олександра Усика в польському аеропорту: що відомо станом на ранок

Український боксер Олександр Усик був затриманий у польському аеропорту. Інцидент стався під час його поїздки, яка привернула увагу як українських, так і міжнародних медіа. 

Вчора,17 вересня, приблизно о 23:05  народний депутат України Жан Беленюк повідомляє у своєму Telegram-каналі про затримання Олександра Усика в аеропорту Кракова. Він також публікує відео, на якому видно, як польські правоохоронці надягають на спортсмена кайданки.
Причини затримання спочатку невідомі.

Пізніше у своєму Instagram дружина боксера повідомила, що «усе гаразд, нічого кримінального». Також вона додала, що згодом Олександр Усик все пояснить.

Відразу після новини про затримання боксера Генконсул України в Кракові виїхав до аеропорту, щоб з'ясувати обставини затримання боксера Олександра Усика, повідомила пресслужба МЗС Суспільному.

«Українська сторона категорично не сприймає продемонстроване на відео ставлення до свого громадянина та чемпіона», — йдеться у повідомленні.

Також очільник МЗС Сибіга доручив Генконсулу висловити протест та обурення таким ставленням.

Згодом через декілька хвилин директор команди Усика Сергій Лапін в соцмережі так висловився щодо інциденту: «Не переживайте, все добре. Служба митного контролю знехтувала своїми обов'язками».

Вже опівночі,18 вересня, о 00:04 на інцидент відреагував президент Володимир Зеленський висловлює обурення ставленням до українського громадянина та чемпіона і доручає МЗС та поліції розібратися в ситуації. Також він повідомив, що спортсмена відпустили.

Також приблизно о 1:00 Усик виставив сторіс, де розповів, що з ним «усе гаразд».

Ще трішки згодом у Польщі розкрилидеталі арешту боксеру. Польський промоутер Анджей Василевський поділився подробицями інциденту з затриманням українського чемпіона світу з боксу Олександра Усика в аеропорту Кракова. Він отримав інформацію від менеджера Усика, Олександра Красюка. Про це повідомило Przeglad Sportowy.

Також Міністр закордонних справ України Андрій Сибіга у своєму Twitter (X) розкрив деталі звільнення Усика після затримання у краківському аеропорту. Чиновник зазначив, що представники міністерства за дорученням президента «негайно відреагували на затримання чемпіона» в Кракові та «сприяли його звільненню».

Источник материала
loader
loader