Нардеп Одарченко втік за кордон? Суд ухвалив рішення
Нардеп Одарченко втік за кордон? Суд ухвалив рішення

Нардеп Одарченко втік за кордон? Суд ухвалив рішення

Вищий антикорупційний суд оголосив у державний та міжнародний розшук народного депутата Андрія Одарченка. «Главком» повідомляє деталі із зали суду.

Сьогодні вранці, 19 вересня, відбулося судове засідання у справі Одарченка. Напередодні прокурор подала клопотання про оголошення нардепа у державний та міжнародний розшуки. Підстава – він двічі пропустив судові засідання. За її словами, вчора детективи НАБУ, котрі силоміць мали доставити політика до суду на підставі ухвали, спілкувалися з водієм Одарченка. Той заявив: політик не виходить із ним на звʼязок із 17 вересня.

Адвокат Одарченка назвав клопотання прокурорів передчасним і попросив суд відмовити.

Водій розповів, що востаннє вони з Одарченком бачилися 17 вересня. Нардеп віддав йому три своїх телефони, сказавши поставити на зарядку у квартирі. Далі посадовець вийшов із машини у столичний бізнес-центр і додав, що далі піде на засідання Верховної Ради, після якого самостійно добереться додому. Із того часу Одарченка не бачили ані водій, ані його помічниця.

Крім цього, один із нардепів-«слуг» розповів «Главкому», що цього тижня не бачив Одарченка у сесійній залі парламенту.

Крім того, відомо, що сім'я Одарченка нині мешкає на Закарпатті. Загалом присутність цієї області у справі невипадкова. За словами прокурора, Одарченко хвалився, що налагодив хороші стосунки з уже колишнім головою Закарпатської ОДА Вітором Микитою, який тепер працює заступником керівника Офісу президента Андрія Єрмака. Цією інформацією (слова обранця зафіксовані під час оперативних заходів правоохоронцями) Одарченко ділився з Мустафою Найємом, якому пропонував хабаря.

За результатами засідання, Вищий антикорупційний суд оголосив Одарченка у державний та міжнародний розшук, задовольнивши клопотання прокурора. Судова ухвала оскарженню в апеляції не підлягає.

Зараз суд розглядає питання про конфіскацію застави у розмірі 15 млн грн, внесеної за Одарченка, у дохід держави.

Источник материала
loader
loader