В Україні створили освітній серіал «Кібергігієна: як захиститися від фішингу»
В Україні створили освітній серіал «Кібергігієна: як захиститися від фішингу»

В Україні створили освітній серіал «Кібергігієна: як захиститися від фішингу»

Спікери серіалу детально говорять про види фішингу, як йому протистояти та як покарати кіберзлочинця в разі атаки.

В Україні створили освітній серіал «Кібергігієна: як захиститися від фішингу». Про це повідомила пресслужба Офісу генерального прокурора (ОГП).

У серіалі фахівці простими словами розповідають про один з найпоширеніших кіберзлочинів у світі — отримання особистих даних обманним шляхом. Наприклад, за допомогою підробленого повідомлення або фальшивого сайту. Спікери серіалу детально говорять про види фішингу, як йому протистояти та як покарати кіберзлочинця в разі атаки.

«Кібергігієна — набір базових, але критично важливих навичок, необхідних громадянам незалежно від віку чи професії. Люди проводять багато часу в ґаджетах, а отже мають розуміти, які небезпеки є у мережі та як їм протистояти», — наголосили в Офісі генпрокурора.

Після перегляду серіалу можна виконати ситуативні завдання в інтерактивному симуляторі та закріпити знання.

Серіал можна переглянути на порталі «Дія.Освіта» за посиланням

В Офісі генпрокурора також додали, що в межах інформаційної кампанії з кібергігієни для платформи «Дія.Освіта» розроблені освітні серіали:

«Кібергігієна для молоді» — серіал про базові правила безпеки в інтернеті. У ньому на реальних прикладах спікери розповідають, чому варто оновлювати програмне забезпечення, використовувати антивірусні програми, двофакторну автентифікацію та інше. 

«Базові знання з кібергігієни» — серіал для користувачів старшого віку. Він містить поради про захист мобільних пристроїв та електронної пошти, правила безпеки банківських карток, порядок дій для безпечної оплати комунальних платежів та інших онлайн-операцій.

Створення серіалу ініціював Офіс генпрокурора в співпраці з Мінцифри та платформою «Дія.Освіта» за підтримки Проєкту USAID «Кібербезпека критично важливої інфраструктури України».

 

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
Долучитись
Источник материала
loader
loader