Ютуб-канали «Вышка» і «Да это так», заблоковані в Україні, припинили оновлюватись та втратили перегляди
Ютуб-канали «Вышка» і «Да это так», заблоковані в Україні, припинили оновлюватись та втратили перегляди

Ютуб-канали «Вышка» і «Да это так», заблоковані в Україні, припинили оновлюватись та втратили перегляди

Після блокування каналів у квітні їхні перегляди залишились на попередньому рівні чи й зросли. Проте із серпня — практично зникли.

Ютуб-канали «Вышка» і «Да это так», заблоковані у квітні на території України, з початком серпня припинили публікувати нові відео. На це звернув увагу журналіст Богдан Амосов.

Останнє відео на каналах датуються 31 липня і 2 серпня відповідно.

«Погодьтесь, дивно, коли здавалося б два різних канали після блокування працюють однаковий час і потім із настанням нового календарного місяця просто припиняють роботу. Тобто можна припускати, що після блокування "інвестор" вирішив що подальша підтримка проектів не є доцільною», — написав Амосов.

Він додав, що з моменту блокування в Україні перегляди обох каналів впали приблизно вдвічі.

Ютуб-канали «Вышка» і «Да это так», заблоковані в Україні, припинили оновлюватись та втратили перегляди - Фото 1

Втім, як показує статистичний портал Social Blade, після цього кількість переглядів відео суттєво впала.

Якщо в січні–лютому 2024 року (до блокування) відео «Вишки» щотижнево охоплювали приблизно 300—500 тисяч переглядів, то у травні—липні залишалась в середньому на цих же показниках. При чому у травні, невдовзі після блокування, сягнула піку в понад 1 млн переглядів за тиждень.

Надалі у червні–липні 2024-го відео каналу загалом переглянули приблизно 6,3 мільйонів разів — майже стільки ж, як і за весь період із січня по квітень.

Натомість вже з початку серпня перегляди каналу різко впали і коливаються в межах 1–2 тисячі в тиждень.

Ютуб-канали «Вышка» і «Да это так», заблоковані в Україні, припинили оновлюватись та втратили перегляди - Фото 2

Практично аналогічна ситуація й у каналу «Да это так». З тією різницею, що перед зупинкою роботи він мав серйозний скачок у липні до майже 2 млн переглядів за тиждень.

Ютуб-канали «Вышка» і «Да это так», заблоковані в Україні, припинили оновлюватись та втратили перегляди - Фото 3

Ютуб-канали «Вышка» і «Да это так», заблоковані в Україні, припинили оновлюватись та втратили перегляди - Фото 4

При цьому «Вышка» і далі має на сьогодні 1.11 млн підписників, «Да это так» —  205 тисяч.

«Вышка»  це колишній ютуб-канал телеканалу «Наш», який був перейменований та почав оновлюватися на початку січня 2024 року. Він має більше мільйона підписників. Ведучою каналу є Лана Шевчук, яка раніше працювала на каналах Віктора Медведчука та Євгена Мураєва. Ще одним ведучим каналу є також ексведучий заборонених каналів Василь Апасов. Детальніше по роботу ютуб-каналу «Вышка» читайте в матеріалі «Наш» чи не наш? Як з’явився канал «Вишка» та про що він розповідає глядачам». 

Ютуб-канал «Да это так» був створений у 2018 році, його ведучими є Макс Назаров та Ярослава Маслова, які також раніше працювали на каналах Медведчука та Мураєва. Він має 187 тисяч підписників. Детальніше про роботу ютуб-каналу читайте в матеріалі «Непокаране зло повертається. Ютуб-ковчег Макса Назарова».

На обох заблокованих ютуб-каналах часто з'являються спікери, які раніше були постійними гостями заборонених каналів. 

Скриншот: Богдан Амосов

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
Долучитись
Источник материала
loader
loader