Очільники європейських МЗС зберуться, щоб обговорити ситуацію на Близькому Сході
Очільники європейських МЗС зберуться, щоб обговорити ситуацію на Близькому Сході

Очільники європейських МЗС зберуться, щоб обговорити ситуацію на Близькому Сході

Міністри закордонних справ ЄС сьогодні, 30 вересня, проведуть відеоконференцію, у ході якої обговорять ситуацію на Близькому Сході. Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на високого представника Євросоюзу Жозепа Борреля.

Дипломати обговорять поточний стан справ після вбивства Ізраїлем лідера «Хезболли» Хасана Насралли в Бейруті та ізраїльських повітряних ударів з того моменту.

Ізраїльтяни заявили, що удар було завдано в той час, коли вищий командний склад «Хезболли» діяв зі штаб-квартири та здійснював терористичну діяльність проти громадян держави Ізраїль. Пізніше офіційно було повідомлено, що під час атаки загинув багаторічний лідер «Хезболли» Хасан Насралла.  

Раніше речник Білого дому з питань національної безпеки Джон Кірбі, Ізраїль зіткнеться з серйозними труднощами у поверненні своїх громадян до їхніх домівок на півночі країни, якщо він вступить у повномасштабну війну з бойовиками «Хезболли» або Іраном.

Як повідомлялося, ізраїльські спецпризначенці здійснюють цільові рейди на півдні Лівану. Зокрема, вони збираючи розвіддані в межах підготовки до можливого наземного вторгнення, яке може розпочатися вже цього тижня.

До слова, ліванське угруповання «Хезболла» оголосило про обрання Хашима Сафі ад-Діна новим лідером після ліквідації попереднього ватажка Хасана Насралли ізраїльськими силами. Ця подія сталася на тлі загострення конфлікту між Ізраїлем та Хезболлою, що призвело до великих жертв і загрози безпеці в регіоні.

Источник материала
loader
loader