Зволоження сухої шкіри: які речовини працюють найкраще
Зволоження сухої шкіри: які речовини працюють найкраще

Зволоження сухої шкіри: які речовини працюють найкраще

Красива шкіра — не лише зовнішній прояв доглянутості. Це результат балансу зволоження зсередини та правильного вибору продуктів для зовнішнього догляду. В наш час здоровий і сяйний вигляд шкіри потребує комплексного підходу, адже зовнішні фактори (сонце, забруднення, стрес) та внутрішні чинники (харчування, гени, вік і знову ж таки стрес) суттєво впливають на її стан.

Один із ключових моментів у догляді за шкірою — зволоження. І щоб підтримувати шкіру в найкращій формі, варто звернути увагу як на зовнішні засоби, так і на живлення шкіри зсередини.

  • Колаген — основа сяйної шкіри

Колаген — це білок, який відіграє важливу роль у підтриманні структури шкіри. Він забезпечує її еластичність, пружність та допомагає утримувати вологу. З віком вироблення колагену зменшується, що призводить до появи зморщок і втрати тонусу шкіри. Щоб допомогти шкірі залишатися пружною й сяйною, можна додавати до свого раціону питний колаген. Він стимулює вироблення власного колагену в організмі, сприяє зменшенню зморщок і покращує загальний стан шкіри.

Як він працює? Колаген у вигляді добавки містить пептиди, які організм легко засвоює. Ці пептиди стають будівельним матеріалом для нових клітин шкіри, що сприяє їх відновленню і підтримує природний водний баланс.

  • Електроліти для клітинного зволоження

Електроліти — це ключові мінерали, які допомагають регулювати водний баланс в організмі, що безпосередньо впливає на стан шкіри. Дефіцит електролітів може призвести до зневоднення, що робить шкіру сухою, тьмяною і більш схильною до появи зморщок.

Електроліти, такі як калій, магній і натрій, допомагають підтримувати клітинне зволоження на оптимальному рівні, сприяючи покращенню текстури та тонусу шкіри. Вживання електролітів або спеціальних напоїв для гідратації може бути корисним як для загального самопочуття, так і для краси.

  • Ресвератрол — антиоксидант для молодості

Ресвератрол — це потужний антиоксидант, який міститься у багатьох продуктах, зокрема в шкірці червоного винограду, ожині, малині, какао-бобах, чорниці, журавлині, фундуку. Він відомий своєю здатністю боротися зі старінням шкіри, захищаючи клітини від пошкоджень, викликаних вільними радикалами. Завдяки своїм антиоксидантним властивостям ресвератрол допомагає зменшити вплив ультрафіолетових променів, зменшує запалення і стимулює процеси відновлення шкіри.

Вживання ресвератролу допомагає захистити шкіру від передчасного старіння, сприяючи її оновленню і забезпечуючи природне сяяння.

  • Важливість нічного відновлення шкіри

Ніч — найкраща пора для відновлення шкіри. Під час сну організм активно відновлює клітини, тому варто звернути увагу на те, чи наявні у вашій рутині інгредієнти для зміцнення та зволоження шкіри вночі. Зокрема магній і кальцій працюють разом для розслаблення й гарного відновлення. Антиоксиданти, гіалуронова кислота, вітаміни, іонні мінерали необхідні для зміцнення шкіри, поки ви спите. Працюючи в синергії з циркадними ритмами, ці інгредієнти забезпечують глибоку регенерацію та зволоження шкіри після пробудження.

Відомий серед б'ютіголіків зволожувальний набір з трьох продуктів колагену Rejuvenated Radiant Skin Collection: Collagen Powder, H3O Hydration та H3O Night Repair. У ньому — результат 40-річних досліджень для створення ідеальної програми сяяння шкіри.

  • Зволоження зовні: правильний догляд

Нанесення зволожувальних засобів на шкіру обличчя і шиї вранці та ввечері — база щоденної б'юті-рутини. Важливо обирати засоби, які підходять саме вашому типу і містять компоненти, що пом'якшують текстуру шкіри й утримують вологу, наприклад, гіалуронову кислоту, амінокислоти шовку, рослинні екстракти.

Вранці зволожувальні сироватки та креми допомагають підготувати шкіру до дня, захищаючи її від негативного впливу навколишнього середовища та зберігаючи необхідний рівень вологи.

Ввечері шкіра потребує відновлення, тому креми з гіалуроновою кислотою, пептидами та іншими активними речовинами допоможуть відновити її еластичність та запустити процеси регенерації.

Активний зволожувач Dermalogica Active Moist 

Зволоження шкіри зсередини та зовні — це основа її здоров'я і краси. Додаючи до раціону питний колаген, електроліти та ресвератрол, ви зможете забезпечити клітинне зволоження і підтримати природну молодість шкіри. А правильний догляд за шкірою вранці та ввечері допоможе закріпити результат і забезпечить шкірі сяйво та пружність.

Источник материала
loader
loader