У Windows 11 24H2 швидкість копіювання файлів збільшена на 94%
У Windows 11 24H2 швидкість копіювання файлів збільшена на 94%

У Windows 11 24H2 швидкість копіювання файлів збільшена на 94%

Компанія Microsoft запустила оновлення операційної системи Windows 11 версії 24H2.

Розробники та експерти вже зазначили, що апдейт додає функції клонування блоків у ReFS. Файлова система ReFS вперше з'явилася в Windows 11 у липні, у збірці 25276 для розробників, а представлена була ​​ще в 2012 році.

На відміну від популярної NTFS, встановити операційну систему на ReFS не можна — вона розроблена для серверів та великих сховищ даних. У Windows 11 ReFS та її функція клонування блоків інтегровані у так званий Dev Drive.

Використання Dev Drive з клонуванням блоків підвищує швидкість копіювання файлів. Наприклад, продуктивність при копіюванні файлів розміром 1 МБ збільшується на 18%, а при копіюванні файлів об'ємом 1 ГБ — на 94% (92% для 10 ГБ).

ReFS також здатна покращити продуктивність у різних сценаріях, особливо під час роботи з SSD та HDD. Система дозволяє організувати сховище з автоматично керованими рівнями «Продуктивність» та «Місткість», що підходить для користувачів, які прагнуть максимізувати швидкість роботи та обсяг доступного сховища.

Додаткові можливості ReFS включають вбудоване резервне копіювання та автоматичну перевірку цілісності даних, що унеможливлює ручну діагностику диска. Файлова система сама ізолює пошкоджені дані, запобігаючи їх поширенню, що дозволяє зберегти значну частину інформації навіть у разі серйозних збоїв. Хоча нові функції ReFS значно розширюють можливості Windows 11, без багатодискового масиву як на серверах, їх переваги можуть бути менш помітними.

Источник материала
loader
loader