Як виглядає найстаріший ресторан у світі, який працює майже 300 років – там ніколи не гасили піч
Як виглядає найстаріший ресторан у світі, який працює майже 300 років – там ніколи не гасили піч

Як виглядає найстаріший ресторан у світі, який працює майже 300 років – там ніколи не гасили піч

Цей заклад функціонує у Мадриді, в історичній будівлі, перші згадки про яку з'явилися ще у 1590 році. Про це пише NV.ua.

Неймовірна історія закладу Casa Botín

Ресторан Casa Botín у 1725 році заснував шеф-кухар французького походження Жан Ботін. Пізніше його племінник перейняв бізнес, і Casa Botín став Sobrino de Botín, що перекладається як "племінник Ботіна".

Заклад пережив кілька реконструкцій, поки не потрапив до рук своїх нинішніх власників. До слова, Ернест Гемінґвей часто заїжджав до цього ресторану, де подружився з Еміліо Ґонсалесом, їхнім батьком і дідом.

Заклад подає традиційні іспанські страви. Тут зберігають сімейні рецепти, які передалися від дідів. Абсолютно все готують так само, як колись – аж до нанесення спецій та масла.

Найбільше заклад славиться своїм молочним поросям за 32 євро. Також дуже радять куряче фрикасе, телячу котлету із картоплею чи філе міньйон. До м'яса вам допоможуть обрати якісне вино.

У ресторані, окрім м’ясних страв, є супи, традиційні яєчні, 10 позицій риби, серед яких є вугрі за 180 євро, різноманітні закуски.

Король десертів – чизкейк за бабусиним рецептом, який має злегка рідку серединку, глибокий смак та карамелізовану скоринку. Однак і не відстають фірмовий кремовий тарт, тирамісу, рисовий пудинг, сорбет і морквяний пиріг.

У закладі є історична піч та тунель до катакомб

М'ясні страви тут надзвичайно смачні завдяки печі, яка безперервно горить уже майже 300 років.

Це наша коштовність. Наша коронна перлина. Ми ніколи її не гасимо. Вона повинна залишатися гарячою вночі і бути готовою до смаження вранці. Ось чому ми ніколи не повинні її гасити. Там особливий аромат, він справді неймовірний,
– сказав заступник менеджера ресторану Botin Луїс Хав'єр Санчес, який працює в закладі вже понад 45 років.

Піч оздоблена красивою плиткою білого кольору із блакитно-жовтими візерунками-вензелями та картинами, які зображають прості сцени іспанського життя 18 століття.

Історична піч в закладі Каса Ботін в Мадриді
Піч, яка горить майже 300 років / фото з інстаграму @restaurante_botin

Інтер'єр усередині трохи нагадує Середньовіччя, хоча заклад іде далеко за межі тієї епохи. Там дуже багато деталей, які цікаво роздивлятися.

Інтер'єр Casa Botín: фото з інстаграм-сторінки закладу

Окрім основних їдалень та кухні є також винний льох, який виходить у мадридські катакомби.

Винний льох ресторану Каса Ботін
Винний льох, який виходить до катакомб / фото з інстаграму @restaurante_botin

Зверніть увагу. Ресторан повністю заброньований на перші тижні жовтня. Для бронювання необхідно внести депозит у розмірі 27 євро з людини, він не підлягає поверненню.

Теги по теме
Туризм Испания
Источник материала
loader
loader