«Результат потрібен швидше». Зеленський розповів про ракетну програму України
«Результат потрібен швидше». Зеленський розповів про ракетну програму України

«Результат потрібен швидше». Зеленський розповів про ракетну програму України

Результат роботи ракетної програми України потрібен швидше. Всі відповідні завдання зараз на виконанні. Про це заявив президент України Володимир Зеленський у своєму вечірньому зверненні.

Під час сьогоднішньої Ставки верховного головнокомандувача йшлося, зокрема, й про державну ракетну програму.

«Наша державна ракетна програма, і по всіх її елементах, і по всіх ракетних досягненнях України має бути значно більше бойової реалізації як на фронті, так і на території Росії. Результат потрібен швидше. Всі відповідні завдання зараз на виконанні», – сказав глава держави.

Як зазначив Зеленський, пріоритетом є максимальний розвиток внутрішнього сектору, внутрішнього виробництва, а отже, усіх приватних ініціатив, усіх сил українського підприємництва, яке вже працює та може ще більше працювати заради оборони.

Серед визначених ключових напрямів – дрони для нашої армії, і це має бути таке постачання, що не тільки постійно збільшується в обсягах, але також еволюціонує, розвивається згідно з потребами на війні. Виробництво мусить оперативно адаптуватись під потреби фронту й під нові можливості застосування наявної в нас зброї. Інший фундаментальний напрямок – РЕБ, і тут приватний сектор, українські підприємці вже суттєво допомагають Україні. І може бути значно більше.

Зеленський пообіцяв залучати додаткові інвестиції партнерів, і зокрема цього тижня буде робота щодо цього.

Крім цього, в Україні створюють різні симулятори для тестування оборонних технологій, а також інфраструктуру для випробувань.

Як повідомлялося, Україна представила нову далекобійну ракету-дрон під назвою «Паляниця», яка коштує менше мільйона доларів. Водночас Київ активно працює над зменшенням вартості цієї зброї, співпрацюючи з приватним сектором.

До слова, Кабінет міністрів України ухвалив постанову, яка дозволяє створення сертифікованих приватних шкіл для навчання операторів дронів.

Источник материала
loader
loader