Затишок – це не просто слово, це відчуття, яке ми шукаємо, коли прагнемо відпочинку та спокою, інформує Смачно 24. Чай – це більше, ніж просто напій, адже він здатен обійняти вас теплом, подарувати мить спокою навіть у найсуворіший день.
Чай з обліпихи
- Час: 10 хвилин
- Порцій: 4
Інгредієнти:
– 2 жмені обліпихи;
– 1 паличка кориці;
– 1 лимон;
– 1 літр кип'ятку;
– 4 гілочки м'яти;
– 40 грамів коричневого цукру.
Приготування:
- Вичавіть сік лимона і обірвіть листочки м'яти.
- Всі інгредієнти відправте в глечик і злегка розімніть.
- Залийте кип'ятком і дайте їй трохи настоятися.
Чай з калини
- Час: 10 хвилин
- Порцій: 2
Інгредієнти:
– 2 столові ложки калини (свіжої або замороженої);
– 500 мілілітрів води;
– 2 чайні ложки меду (або до смаку);
– 1 чайна ложка лимонного соку (за бажанням).
Приготування:
- Залийте калину окропом та дайте настоятися 10 хвилин.
- Процідіть настій, додайте мед та лимонний сік.
- Перемішайте та подавайте до столу.
Зелений чай зі спеціями
- Час: 10 хвилин
- Порцій: 2
Інгредієнти:
– 450 мілілітрів зеленого чаю;
– 2 зерна кардамону;
– 4 зерна запашного перцю;
– 2 зерна чорного перцю;
– 1 столова ложка бджолиного меду;
– 1 столова ложка сиропу бузини;
– 2 скибочки свіжого імбиру;
– 2 скибочки лимона;
– свіжа м'ята для прикраси.
Приготування:
- Заваріть чай та додайте спеції.
- Накрийте напій кришкою.
- Змішайте мед з сиропом бузини та розлийте по ложці в склянки. Доповніть суміш чайною заваркою, додайте імбир, прикрасьте часточками лимона та гілочками м’яти та подавайте до столу.
Приготуйте до чаю: рецепт елементарного бісквіта.