Гіди з Туреччини роками дурили туристів: возили їх на липові екскурсії до вигаданих пам'яток
Гіди з Туреччини роками дурили туристів: возили їх на липові екскурсії до вигаданих пам'яток

Гіди з Туреччини роками дурили туристів: возили їх на липові екскурсії до вигаданих пам'яток

Замість відвідування справжніх історичних місць туристів вводять в оману, привозячи у туристичні пастки, що не мають історичної або культурної цінності. Про це повідомляє турецька преса.

Гіди з Туреччини роками дурили туристів

Місцеві регіональні гіди вирішили провести розслідування, як це деякі туристичні фірми в Каппадокії продають тури нижче за свою вартість. І те, що вони побачили, заявили в асоціації гідів Tourism Current, змусило їх порушити скандал.

Так, шахрайські агентства заманюють туристів низькими цінами, але замість знаменитих місць, таких як каньйон Іхлара вели групи у подібні, але не автентичні локації. Популярне місто Гаремме в Каппадокії показували лише здалеку, а звичайні склади, де зберігались лимони видавали за старовинні підземні споруди. Крім того, туристів водили по занедбаних будинках, змушували забиратись на горище представляючи будівлю, як історичну пам'ятку.

При цьому більшість іноземців не розуміють підміни і не скандалять під час таких "екскурсій", бо вони не знають місцевості. Якщо ж трапляється знавець, його починають запевняти, що "зараз там триває ремонт".

У результаті люди, які проїхали тисячі кілометрів, щоб побачити красу Каппадокії, повертаються додому розчаровані, і навіть не підозрюючи, що й не бачили справжньої Каппадокії. Я б ще зрозумів, якби вони заявляли туристу – за ці гроші ми можемо вам показати тільки ось це і ось це – але ні, тут очевидний обман і це завдає великої шкоди іміджу Туреччини,
– запевнили гіди.

Шахраї таким чином розводять туристів і завдають шкоди іміджу Туреччини, вони також призводять до втрати доходів країни.

Як наслідок деякі агенції звернулись до влади з закликом вжити жорстких заходів проти недобросовісних туристичних операторів.

Аеропорт, залізничний вокзал, гамірна міська площа чи морське узбережжя – де б ви не опинилися, з додатком для переказу коштів TransferGo кожен може матеріально підтримати своїх рідних та близьких у будь-якій точці планети. Вам знадобиться лише телефон та інтернет-з'єднання.

Теги по теме
Туризм
Источник материала
loader
loader