Не вступ у НАТО: які гарантії може отримати Україна на "Рамштайні"
Не вступ у НАТО: які гарантії може отримати Україна на "Рамштайні"

Не вступ у НАТО: які гарантії може отримати Україна на "Рамштайні"

Втім, політолог Олексій Кошель в етері 24 Каналу припустив, що Україна може отримати інші привілеї. Зазначимо, "Рамштайн", який мав відбутися 12 жовтня, відклади через буревій "Мілтон".

Що позитивного для України можуть ухвалити на "Рамштайні"

За словами політолога, на "Рамштайні" можуть ухвалити ключове рішення, яке визначатиме політичну погоду в усьому світі. Але не варто очікувати, що приїде президент США Джо Байден і скаже, мовляв, "Америка підтримує членство України в НАТО та зробить все можливе, щоб вступ відбувся швидко".

Я не вірю в це. Я не хочу, щоб ми були наївними й планували державну політику з огляду на такі наївні міркування,
– підкреслив Олексій Кошель.

Проте на засіданні можуть повідомити, що розробляються певні гарантії безпеки з боку НАТО для України. Це буде крок вперед, але і тут на чіткі визначення розраховувати не варто.

Політолог пригадав показовий випадок: торік депутати з монобільшості заявляли, що Україна братиме участь в наступних виборах до Європарламенту у 2029 році.

Шановні, для чого ці казки та ілюзії. Яка участь? Це складний процес. Потрібно опускатися на грішну землю, прагматично рахувати, але без паніки. Завдання влади у мирні часи та часи війни – готуватися до будь-яких найгірших сценаріїв,
– констатував Кошель.

Що цікаво, перенесення зустрічі "Рамштайн" може означати, що Джо Байден хоче зробитигарний "фінальний акорд" перед завершенням свого президентства.

Источник материала
loader
loader