Шеф-кухар Володимир Ярославський пропонує спробувати приготувати смачний засолений лосось. Його куштувати можна буде вже за півтора дня, стверджує Shuba.
Корисні поради для засоленої червоної риби
Експерти пропонують використовувати цедру різних цитрусових як замінник лайму. Серед варіантів – лимон, апельсин та мандарин.
Шеф-кухар Ярославський додає віскі. Однак він зазначив, що домашні кулінари можуть замінити його іншими спиртними напоями, як-от бренді, коньяк або навіть горілка.
- Варто додавати різноманітні свіжі трави, такі як чебрець і розмарин. Щоб максимально розкрити ароматичні властивості трав, перед додаванням їх до риби рекомендується злегка подрібнити вручну.
Солену рибу в холодильнику радять зберігати протягом 7 днів. Дуже важливо переконатися, що риба добре загорнута в харчову плівку або поміщена в щільно закритий контейнер.
Як смачно засолити червону рибу вдома / Фото Depositphotos
Смачний рецепт засоленої червоної риби
- Час: 30 хвилин
- Порції: 5
Інгредієнти:
– лосось, філе – 1200 грамів;
– сіль морська – 60 грамів;
– цукор – 20 грамів;
– лайм – 1 штука;
– віскі – 40 мілілітрів;
– оливкова олія – 40 мілілітрів;
– перець чорний мелений – на смак.
Приготування:
-
Підготуйте рибу та посипте сіллю, цукром. Рибу почистьте від шкіри та видаліть кісточки. Змішайте сіль із цукром і посипте цією сумішшю рибу з двох боків. Трохи збризніть оливковою олією.
-
Натріть рибу цедрою та полийте алкоголем. З одного лайма натріть цедру і посипте зверху, тоді ще чорним меленим перцем. Полийте алкоголем. Цей крок можна пропустити, але Володимир Ярославський каже, що алкоголь додає рибі пряної нотки.
- Поставте рибу в холодильник. Накрийте плівкою та поставте в холодильник на ніч. Зранку протріть рибу паперовим рушником, видаливши зайву вологу та кристали солі. Загорніть знову в плівку і дайте постояти їй ще до вечора мінімум.
Смачного!
Сподобався рецепт? Тоді приготуйте унікальну закуску – смажені огірки. Концепція може здатися незвичною, але страва неодмінно здивує.