Висвітлення шкіри та інші хвороби: як змінювалася зовнішність Майкла Джексона за час кар'єри
Висвітлення шкіри та інші хвороби: як змінювалася зовнішність Майкла Джексона за час кар'єри

Висвітлення шкіри та інші хвороби: як змінювалася зовнішність Майкла Джексона за час кар'єри

Як наслідок, існує чимало спекуляцій щодо зовнішнього вигляду Майкла Джексона. Редакція Show 24 розібралася у цій темі, тому про те, як змінювався співак – дивіться в матеріалі.

Найбільш помітною зміною в зовнішності попікони стало освітлення шкіри. Майкл Джексона неодноразово стикався з постійними звинуваченнями щодо навмисного відбілювання кольору, однак правда набагато складніша.

У 1986 році, згідно з медичними записами, у Джексона діагностували вітиліго – стан, що характеризується зниженням рівня меланіну та зменшенням кількості меланоцитів, відповідальних за вироблення пігменту. Як наслідок, люди з вітиліго втрачають природний колір шкіри, що призводить до появи чітких молочно-білих плям. Ці плями можуть бути поодинокими або множинними та, як правило, чітко окреслені.

Для довідки! Вітиліго зазвичай виникає в період статевого дозрівання, часто проявляючись у віці до 30 років. Хоча захворювання не викликає фізичного дискомфорту, воно вважається косметичною проблемою. Важливо відзначити, що ділянки шкіри, позбавлені пігменту, більш сприйнятливі до впливу ультрафіолету (УФ), що підвищує ризик сонячних ушкоджень.

Про свою хворобу Майкл Джексон розповідав в інтерв'ю Опри Вінфрі.

На додаток до вітиліго, артисту поставили діагноз системний червоний вовчак (СЧВ).

Як відомо, Майкл Джексон також переніс низку хірургічних процедур, зокрема, пов'язаних з його носом.

Першу ринопластику Джексон зробив у віці 21 року після травми, отриманої під час танцювальної репетиції.

Хоча співак публічно визнав, що мав лише дві операції на носі та додавання ямочки на підборідді, косметологи припускають, що реальна кількість хірургічних втручань може сягати близько 15. Серед них – операції на вилиці, лоб, повіки та губи.

Важливо відзначити, що не всі зміни у зовнішності Джексона були косметичними. 27 січня 1984 року під час зйомок реклами Pepsi сталася трагедія – від вибуху піротехніки у Майкла спалахнуло волосся.

Волосся Майкла Джексона загорілося: дивіться відео онлайн

В результаті інциденту він отримав опіки другого та третього ступенів, що призвело до численних операцій на шкірі голови та тривалого лікування. Як наслідок, Майкл Джексон часто носив різні перуки.

Зауважимо, в останні роки життя Майкла Джексона часто бачили на публіці в хірургічній масці, яка закривала його обличчя. Легендарний артист пішов з життя 25 червня 2009 року через зупинку серця внаслідок передозування сильнодійного анестетика пропофолу.

Источник материала
loader
loader