Моторошна атмосфера і дух: 10 найкращих міст Європи для подорожі на Гелловін
Моторошна атмосфера і дух: 10 найкращих міст Європи для подорожі на Гелловін

Моторошна атмосфера і дух: 10 найкращих міст Європи для подорожі на Гелловін

Фахівці туристичного оператора Riviera Travel склали Spooky Travel Index, що ранжує міста за їхньою здатністю створити найкращу атмосферу на Гелловін. Очолила рейтинг італійська столиця Рим.

Куди поїхати на Гелловін у 2024-му?

Щоб знайти найстрашніші напрямки, експерти оцінили кілька ключових чинників у різних країнах, зокрема:

  • кількість тематичних турів,
  • кількість кладовищ,
  • середня тривалість світлового дня.

Потім кожен напрямок оцінювали індивідуально за кожним фактором і отримували загальну оцінку з 60 балів.

На третьому місці розташувалася столиця Франції Париж, яка набрала 49 із 60 балів. Париж, який часто називають "містом кохання", відкриває маловідомий аспект своєї привабливості: серію моторошних турів, які заглиблюються в історію міста.

Кладовище Пер-Лашез у Франції
Кладовище Пер-Лашез у Франції / Фото Вікіпедія

Туристи можуть дослідити знамениті катакомби, а також вибрати з 25 тематичних турів, які висвітлюють більш похмуру сторону міста. Однією з визначних зупинок цих турів є відвідування відомого кладовища Пер-Лашез.

Другу сходинку в рейтингу посіла чеська столиця Прага з 50 із 60 балами, оповита безліччю моторошних легенд. Місто було визначено як місце значної паранормальної активності, де одні з найбільш населених привидами будівель Європи. Зокрема, невелика каплиця Седлецької кістниці виділяється своєю моторошною колекцією з понад 40 000 людських кісток.

Очолила рейтинг італійська столиця Рим, яка набрала 51 із 60 балів. З наближенням Гелловіну Рим готовий занурити відвідувачів у моторошний сезон, запропонувавши низку з 36 тематичних екскурсій на тему жахів. Серед найцікавіших – екскурсія старовинними склепами та катакомбами міста.

Окрім екскурсій, у Римі є 24 кладовища, відкриті для відвідування, що ще більше підсилюють моторошну атмосферу міста. Оскільки в жовтні світловий день триває в середньому 11 годин, у туристів буде достатньо можливостей насолодитися духом Гелловіну ще довго після заходу сонця.

Гелловін в Римі
Гелловін в Римі / Фото Armando al Pantheon

10 найкращих міст Європи для поїздок на Гелловін у 2024 році

  1. Рим, Італія.
  2. Прага, Чехія.
  3. Париж, Франція.
  4. Бухарест, Румунія.
  5. Берлін, Німеччина.
  6. Відень, Австрія.
  7. Будапешт, Угорщина.
  8. Венеція, Італія.
  9. Амстердам, Нідерланди.
  10. Осло, Норвегія.

Аеропорт, залізничний вокзал, гамірна міська площа чи морське узбережжя – де б ви не опинилися, з додатком для переказу коштів TransferGo кожен може матеріально підтримати своїх рідних та близьких у будь-якій точці планети. Вам знадобиться лише телефон та інтернет-з'єднання.

Источник материала
loader