МОЗ скасував інвалідність 74 осіб, встановлену Хмельницьким МСЕК
МОЗ скасував інвалідність 74 осіб, встановлену Хмельницьким МСЕК

МОЗ скасував інвалідність 74 осіб, встановлену Хмельницьким МСЕК


У 38 випадках ІІ група інвалідності скасували і встановили ІІІ групу. У 36 випадках групу інвалідності знято.

Міністерство охорони здоровʼя провело перевірки та скасувало висновки про встановлення інвалідності 74 військовозобовʼязаним Хмельницьким МСЕК. Про це у відповіді МОЗ на запит Українських Новин.

“Опрацьовано понад 18 779 тис. медико-експертних справ. У 3 146 справах рішення МСЕК було визнано сумнівними та призначено додаткову експертизу. Після чого експертні рішення у 74 справах були переглянуті і скасовані”, – зазначили у повідомленні.

Так, у 38 випадках ІІ група інвалідності скасована і встановлено ІІІ групу інвалідності. У 36 випадках групу інвалідності знято.

Перевірки провели на виконання рішення Ради національної безпеки і оборони України від 30 серпня 2023 року “Про військово-лікарську експертизу в Збройних Силах України”, введеного в дію Указом Президента України від 12 вересня 2023 року № 576/2023.

Днями у ЗМІ з’явилася інформація, щодо того, що прокурорам Хмельницької облпрокуратури отримати статус інвалідності “допомогла” голова Хмельницького МСЕК Тетяна Крупа.

Генеральний прокурор Андрій Костін повідомив про перші результати перевірки щодо набуття інвалідності прокурорами. Службове розслідування показало, що 61 прокурор Хмельниччини має інвалідність, причому 80% з них отримали її до початку повномасштабного вторгнення. 

Згодом президент України Володимир Зеленський призначив засідання Ради національної безпеки та оборони щодо ситуації з МСЕК та оформленням фальшивих інвалідностей.

Зауважимо, 4 жовтня стало відомо, що у керівниці МСЕК на Хмельниччині та її родичів виявили під час обшуків $6 млн готівкою та багато інших активів. ЗМІ дізналися, що йдеться про Тетяну Крупу, яка є депутаткою від Слуги народу в Хмельницькій облраді. Головною лікаркою обласного МСЕК Крупа працює з 2008 року.



Теги по теме
Министерство здравоохранения
Источник материала
loader
loader