Кулеба розповів, як його звільнення з уряду травмувало його батьків
Кулеба розповів, як його звільнення з уряду травмувало його батьків

Кулеба розповів, як його звільнення з уряду травмувало його батьків

Ексочільник закордонних справ Дмитро Кулеба в інтервʼю журналістці Раміні Есхакзай розповів, що його батьки дуже емоційно відреагували на звільнення сина.

«Довелося довго відкачувати батьків не через те, що я втратив посаду, а тому, що у них було відчуття несправедливості. Це батьки, для них дитина завжди найкраща», – зауважив Кулеба.

Згодом високий представник ЄС із питань зовнішньої політики та політики безпеки Жозеп Боррель подякував за співпрацю Дмитру Кулебі. «З часу мого першого візиту до Києва у 2020 році, нашої спільної місії на Донбас у січні 2022 року, його участі в кожній Раді ЄС у закордонних справах відтоді, як Росія розпочала повномасштабне вторгнення – ми багато через що пройшли», – заявив Боррель.

Своєю чергою, ексміністр закордонних справ Кулеба подякував топдипломату ЄС і підкреслив, що той був першим, хто йому зателефонував 24 лютого 2022 року, хто «втручався і допомагав Україні, коли потрібні були сміливі рішення».

Про своє звільнення з посади ексміністр закордонних справ Дмитро Кулеба дізнався під час тренування у спортзалі. За його словами, для нього відставка «відбулася спокійно».

«Я був міністром чотири з половиною роки, гріх скаржитися. З першого дня чітко сформулював для себе правило, що посада міністра закордонних справ – це квота президента України, й того дня, коли президент мені скаже, що не бачить мене на цьому місці, я подякую йому за можливість бути корисним своїй країні», – пояснив Кулеба.  

Источник материала
loader