Німеччина проти України в НАТО? Зеленський пояснив позицію Шольца
Німеччина проти України в НАТО? Зеленський пояснив позицію Шольца

Німеччина проти України в НАТО? Зеленський пояснив позицію Шольца

Німеччина вже більш м'яко налаштована щодо вступу України в НАТО, але й досі ставиться до цього скептично. Про це заявив президент Володимир Зеленський у понеділок, 21 жовтня, під час зустрічі з журналістами, на якій був присутній «Главком».

Президент запевнив, що має гарні взаємини з канцлером Німеччини Олафом Шольцем і вдячний йому за допомогу.

«Німеччина друга країна за підтримкою (України, – «Главком»). Я всі речі говорю так, як я їх бачу, а не так, як вигідно комусь. Але те, що німецька сторона має скепсис щодо нашого вступу в НАТО – це факт», – зауважив глава держави.

Зеленський на зустрічі з журналістами, 21 жовтня 2024 р.
фото: Офіс президента України

Водночас, як стверджує Зеленський, нинішня позиція Німеччини щодо вступу України в НАТО вже більш м’яка, ніж раніше.

«Але щодо запрошення зараз, про яке я вам говорю, вони бояться тематики НАТО–Німеччина, що стосується реакції РФ. Саме так. Тому я вважаю, що на їхню думку буде мати вплив більший союз. Більший союз щодо підтримки нас – це впевнене «Так» від Сполучених Штатів. Ось що я маю на увазі», – пояснив український лідер.

До слова, канцлер Німеччини Олаф Шольц знову наголосив на своїй готовності провести переговори з російським диктатором Володимиром Путіним про «справедливий мир» в Україні.

Раніше речник російського диктатора Дмитро Пєсков заявив, що російський диктатор Володимир Путін готовий поговорити з канцлером Німеччини Олафом Шольцом. Однак таких пропозицій не надходило від Берліна. 

Источник материала
loader
loader