Посадовці не зробили висновків: Подковаєва відреагувала на гучний скандал у гімнастиці
Посадовці не зробили висновків: Подковаєва відреагувала на гучний скандал у гімнастиці

Посадовці не зробили висновків: Подковаєва відреагувала на гучний скандал у гімнастиці

Цьогорічний чемпіонат України зі спортивної гімнастики став найдорожчим спортивним змаганням, з тих що фінансуються держбюджетом. Згідно з розслідуванням Tribuna.com та NGL.media, кошти отримала маловідома компанія, якою керує 23-річна Валерія Гуторка.

Подкопаєва: Подібні дії підривають довіру до спортивних інституцій

Низка видань звернулися за коментарем щодо розслідування до олімпійської чемпіонки зі спортивної гімнастики Лілії Подкопаєвої. На сторінці в інстаграмі титулована спортсменка дала свою оцінку скандальним подіям.

На думку Подкопаєвої, проводити чемпіонат України після таких масштабних змагань, як Олімпійські Ігри, було неправильним рішенням. У цей час найкращі спортсмени відновлюються після турніру. Проте Українська федерація гімнастики цього не врахувала.

У чемпіонаті взяли участь юніори, які змагалися за дорослими правилами. Жодного сенсу у таких змаганнях не було.

Ще більше обурення у Подкопаєвої викликали заявлені витрати на турнір.

"В умовах, коли країна переживає війну і бореться за виживання, суми, які вказують журналісти в розмірі близько 6 мільйонів гривень, викликають подив і обурення. Це виглядає не лише як недоцільне використання ресурсів, але й як повторення помилок, які були зроблені у 2015 році, коли також виникали скандали повʼязані зі звинуваченнями про фінансові зловживання. На жаль, ті, хто були на керівних посадах тоді, не зробили висновків і знову повторюють ті самі помилки.

Подібні дії підривають довіру до спортивних інституцій і негативно впливають на весь спорт в Україні. Нам потрібно змінювати підходи, щоб рухатися вперед і розвивати спорт на більш високому рівні", – написала Подкопаєва.

Довідка. У 2015 році у Києві відбувся турнір з гімнастики, який фінансувався держбюджетом, а його організаторкою була Стелла Захарова – віцепрезидентка Федерації гімнастики України. Наразі триває слідство щодо витрат держбюджету, де був завищений кошторис.

Зазначимо, що Міністерство молоді та спорту оголосило про створення робочої групи з метою перевірки фактів ймовірних зловживань під час організації скандального чемпіонату України. За словами очільника відомства Матвія Бідного, український спорт має бути публічним прозорим та ефективним.

Теги по теме
Скандал
Источник материала
loader
loader