Смакота з сюрпризом: святкові гарячі страви, які запам’ятають усі
Смакота з сюрпризом: святкові гарячі страви, які запам’ятають усі

Смакота з сюрпризом: святкові гарячі страви, які запам’ятають усі

Курка в тісті, соковитий рулет зі свинини чи ніжний фарширований лосось стануть справжніми зірками будь-якого вечора. Рецепти, які підготував 24 Канал, не лише смачні, а й справлять на гостей враження своїм ефектним виглядом.

Куряче філе в листковому тісті фарширована шпинатом

  • Час: 1 година
  • Порцій: 4

Інгредієнти:
– 4 курячі грудки;
– 2 шматочки листкового тіста;
– 100 грамів жовтого сиру;
– 300 грамів свіжого шпинату;
– 1 ріпчаста цибулина;
– 3 зубчики часнику;
– 3 щіпки базиліка;
– 2 яйця;
– 1 чайна ложка гірчиці;
– щіпка солі;
– 2 чайні ложки оливкової олії;
– щіпка чорного перцю;
– щіпка гострого меленого перцю.

Приготування:

  1. Приготуйте маринад для курки, змішайте оливкову олію з часником, лимонним соком, гірчицею, перцем і сіллю.
  2. Розріжте куряче філе на дві частини.
  3. Натріть їх підготовленим маринадом і поставте в холодильник мінімум на 8 годин.
  4. Промийте шпинат і обсушіть його.
  5. Розігрійте оливкову олію на сковороді, додайте нарізану цибулю та шпинат. Додайте часник і приправте до смаку.
  6. Обсмажуйте суміш приблизно 4 – 5 хвилин.
  7. Дістаньте курку з маринаду і зробіть кишеньку вздовж верхньої частини кожної грудки.
  8. Наповніть кишеньку шпинатом і накрийте скибочками жовтого сиру. На кожну грудку викладіть шматочок листкового тіста та згорніть його навколо (подібно до хали).
  9. Викладіть підготовлене філе на деко.
  10. Змастіть тісто зверху збитим білком.
  11. Випікайте в духовці приблизно 45 хвилин при температурі 180 градусів.

Фарширований рулет зі свинячої корейки

  • Час: 1,5 години
  • Порцій: 4

Інгредієнти:
– 1,3 кілограма свинячої корейки;
– 400 грамів фаршу з лопатки;
– червоний перець – до смаку;
– 6 скибочок жовтого сиру;
– 1 пучок петрушки;
– 1 зубчик часнику;
– сіль – до смаку;
– свіжозмелений перець – до смаку;
– майоран – до смаку;
– солодкий перець – до смаку.

Приготування:

  1. Розріжте свинячу корейку хрест-навхрест, не розрізаючи до кінця, щоб після розгортання отримати великий шматок м’яса.
  2. Відбийте м'ясо товкачем і натріть спеціями.
  3. Приправте фарш і змішайте його з продавленим часником.
  4. Дрібно наріжте петрушку та викладіть її на відбиту корейку.
  5. Покладіть скибочки сиру поверх петрушки, а на сир – смужки перцю. Акуратно розподіліть фарш і згорніть м'ясо в рулет.
  6. Перев’яжіть рулет ниткою, натріть спеціями і щільно загорніть в алюмінієву фольгу.
  7. Поставте рулет у розігріту до 200 градусів духовку і випікайте протягом 20 хвилин.
  8. Потім зменште температуру до 120 градусів і випікайте ще 70 хвилин. Залиште рулет у фользі до повного охолодження.
  9. Після охолодження зніміть нитку і наріжте рулет скибочками.

Фарширований лосось

  • Час: 45 хвилин
  • Порцій: 2

Інгредієнти:
– 2 філе лосося по 100 грамів;
– морська сіль – до смаку;
– свіжомелений перець – до смаку;
– оливкова олія – до смаку;
– 1 столова ложка вершкового масла;
для начинки:
– 3 столові ложки вершкового сиру;
– 3 столові ложки розмороженого шпинату;
– 2 столові ложки тертого жовтого сиру;
– сіль – до смаку;
– перець – до смаку;
– гранульований часник – до смаку.

Приготування:

  1. Для начинки змішайте сир зі шпинатом і жовтим сиром.
  2. Приправте сіллю, перцем і гранульованим часником до смаку.
  3. Промийте філе та обсушіть паперовим рушником.
  4. У кожному шматку зробіть глибоку кишеню.
  5. Натріть філе столовою ложкою оливкової олії, посипте сіллю і перцем. Наповніть кишені підготовленою начинкою.
  6. Смажте лосось на суміші оливкової олії та вершкового масла по кілька хвилин з кожного боку, накривши кришкою.
  7. За бажанням, можна запекти філе в духовці при температурі 200 градусів протягом 15 хвилин.

Цим традиціями не один десяток років: що не варто ставити на святковийстіл.

Источник материала
loader
loader