Перевірений роками та аплодисментами гостей: збережіть рецепт медового тортика до свят
Перевірений роками та аплодисментами гостей: збережіть рецепт медового тортика до свят

Перевірений роками та аплодисментами гостей: збережіть рецепт медового тортика до свят

Досвідченим господиням цей торт може бути знайомим. Якщо ж ви ще його не робили – вони вам заздритимуть, адже перше враження завжди особливе. Коли вам захочеться, аби вдома запанувало свято, 24 Канал пропонує згадати про рецепт, яким поділився портал "Господинька".

Рецепт медового торта

  • Час: 1 година + просочування
  • Порцій: 8

Інгредієнти:
для бісквіта:
– 110 грамів меду;
– 7 грамів соди;
– 4 яйця;
– 120 грамів цукру;
– 160 грамів борошна;
для крему:
– 150 мілілітрів молока;
– 2 яйця;
– 120 грамів цукру;
– 30 грамів борошна;
– 250 грамів вершкового масла;
для просочення:
– 80 грамів цукру;
– 100 мілілітрів води;
– 1 чайна ложка меду.

Приготування:

  1. Спочатку робимо бісквіт. Змішуємо мед із содою, ставимо на вогонь, доводимо масу до бурштинового кольору та залишаємо, щоб вистигла.
  2. Окремо збиваємо яйця з цукром до пишної маси, додаємо медову суміш, перемішуємо. Додаємо борошно і акуратно вимішуємо лопаткою.
  3. Ділимо тісто на 2 частини та випікаємо бісквіти 20 хвилин при 160 градусах. Даємо їм вистигнути та ставимо на 2 години у холодильник.
  4. Тепер крем. Гріємо молоко, щоб було теплим. Окремо збиваємо яйця з цукром, додаємо борошно та поволі вливаємо молоко. Ставимо на вогонь та варимо до загустіння. Даємо вистигнути та ставимо у холодильник.
  5. Збиваємо масло до пишності, додаємо заварну масу та збиваємо до однорідності.
  6. Для приготування просочення змішуємо воду з цукром, доводимо до кипіння і додаємо мед, добре перемішуємо.
  7. Розрізаємо бісквіти навпіл, просочуємо кожен, перемащуємо кремом та викладаємо один на одного.
  8. Ставимо у холодильник як мінімум на 6 годин, а найкраще – на ніч.

Смачного!

Ідеальне поєднання кокоса та шоколаду: як зробити знаменитий "Гулівер."

Источник материала
loader
loader