Популярний кисломолочний продукт може знизити ризик розвитку діабету 2 типу
Популярний кисломолочний продукт може знизити ризик розвитку діабету 2 типу

Популярний кисломолочний продукт може знизити ризик розвитку діабету 2 типу

Власне, організація навіть дозволила компанії Danone North America зазначати на пакуванні інформацію про потенційну користь йогурту у запобіганні цьому захворюванню, повідомляє 24 Канал з посиланням на Fox News.

Важливо! FDA уточнює, що зв'язок між споживанням йогурту та зниженням ризику діабету має наукове підґрунтя, але докази залишаються обмеженими. Заяви на пакуванні повинні бути сформульовані так, щоб не вводити споживачів в оману, а також відповідати низці умов.

Що кажуть дієтологи

За словами дієтолога Шеррі Коулман Коллінз з Атланти, мінімальна кількість йогурту, яка може бути корисною у цьому контексті, — це 3 порції на тиждень (близько двох склянок). Однак йогурт має бути частиною загального збалансованого харчування.

Збалансоване харчування з достатньою кількістю фруктів, овочів, цільнозернових продуктів, пісного білка та ферментованих молочних продуктів значно покращує здоров’я,
— наголошує дієтолог.

Йогурт із живими активними культурами підтримує здоров'я кишкової мікробіоти, що допомагає знизити ризик розвитку хронічних захворювань, зокрема діабету 2 типу.

Як правильно обирати йогурт

Варто звертати увагу на йогурти з низьким вмістом доданого цукру. Особливо корисний натуральний грецький йогурт, багатий білком і кальцієм, який можна підсолодити медом або свіжими фруктами.

"При цьому перевищення рекомендованих порцій йогурту не забезпечить додаткової користі", зазначають експерти.

Важливо! Йогурт — це не чарівний засіб від хвороб, але його регулярне вживання разом із збалансованим раціоном може позитивно впливати на загальний стан здоров'я та знижувати ризик хронічних захворювань, зокрема діабету 2 типу.

Теги по теме
Профилактика заболеваний
Источник материала
loader
loader