Додавання горілки до тіста – секрет отримання смачної випічки, передає 24 Канал. Як правильно додавати горілку до тіста і для чого – далі у матеріалі.
Як горілка впливає на випічку
Горілка слугує ефективним розпушувачем у випічці. Лише ложка цього алкогольного напою підсилює смак тіста, в результаті чого випічка виходить смачнішою. Ця добавка не тільки покращує текстуру булочок, завдяки чому вони ефективніше пропікаються, але й сприяє більш хрусткій скоринці випічки.
Крім того, дріжджове тісто стає помітно пухкішим і повітрянішим, тоді як бездріжджове – набуває легшої консистенції.
Цей метод також допомагає запобігти висиханню та черствінню, гарантуючи, що випічка буде краще пропікатися і мати рівний вигляд. Деякі господині також обирають коньяк, як альтернативу.
Як додавати горілку в тісто: 3 основні правила
Додавати горілку треба в тісто, що піднялося, з подальшим додаванням яєць і вершкового масла, перш ніж вводити в суміш борошно.
Горілку у бездріжджове тісто слід додавати під час замішування. Після цього суміші дають відпочити протягом певного часу.
Для випічки необхідна мінімальна кількість горілки – на кожен кілограм тіста рекомендується лише одна столова ложка спирту.
А ви знаєте: який інгредієнт додати в яєчню, щоб зробити її "пишною".