Ніжність охопить смакові рецептори: сирна запіканка без борошна, що тане в роті
Ніжність охопить смакові рецептори: сирна запіканка без борошна, що тане в роті

Ніжність охопить смакові рецептори: сирна запіканка без борошна, що тане в роті

Ця страва ідеально підійде як для сніданку, так і для десерту. Рецептом ніжної сирної запіканки без борошна ділиться 24 Канал з посиланням на ProstoWay.

Сирна запіканка без борошна

  • Час: 1 година 15 хвилин
  • Порції: 8 – 10

Інгредієнти:
– 500 грамів кисломолочного сиру;
– 3 яйця;
– 3 – 4 столові ложки цукру або меду;
– 3 столові ложки манної крупи;
– 3 столові ложки сметани;
– 1 чайна ложка ванільного екстракту або ванільного цукру;
– дрібка солі;
– родзинки або сухофрукти — за бажанням.

Приготування:

  1. У великій мисці перетріть сир через сито або збийте блендером, щоб маса стала однорідною й без грудочок.
  2. Додайте яйця, цукор, дрібку солі, сметану, манку й ванільний екстракт. Ретельно перемішайте до кремоподібної консистенції. За бажанням додайте родзинки чи подрібнені сухофрукти.
  3. Змастіть форму для випікання вершковим маслом і викладіть у неї сирну масу. Розрівняйте поверхню ложкою.
  4. Випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці приблизно 40 – 50 хвилин, поки верх не стане золотавим.
  5. Готову запіканку залиште у формі на 10 – 15 хвилин, щоб вона охолола й не розпадалася при нарізанні. Подавайте з варенням, сметаною чи ягідним соусом.

Смачного!

Сподобався десерт? Тоді спробуйте приготувати і цукерки "Пташине молоко".

Источник материала
loader
loader