Це не холодильник: де та як потрібно зберігати відкрите вино
Це не холодильник: де та як потрібно зберігати відкрите вино

Це не холодильник: де та як потрібно зберігати відкрите вино

Коли залишається вино, є спокуса закоркувати його та поставити у холодильник. На жаль, це поширена помилка, яка зіпсує напій. Що насправді потрібно робити – розповідає 24 Канал.

Як зберігати відкрите вино

Відкорковану пляшку вина потрібно добре закрити та поставити у темне місце, температура якого перебуває в діапазоні 7 – 18 градусів. Наприклад, у комору, підвал чи шафу. Що стосується зберігання в холодильнику, то вино варто охолоджувати лише перед подачею.

Правильне зберігання – ті самі враження / Фото Freepik

Щодо термінів зберігання відкритого вина, сомельє радять вжити його в наступні 3 – 5 днів. Так, деякі вина можна зберігати трішки довше, однак смак напою з кожним днем ставатиме гіршим, тож у цьому немає жодного сенсу.

Швидко та дуже смачно: ресторанна запіканкана всю сім'ю.

Источник материала
loader