Так смакує сама любов: готуємо мандариновий пиріг за рецептом пані Стефи
Так смакує сама любов: готуємо мандариновий пиріг за рецептом пані Стефи

Так смакує сама любов: готуємо мандариновий пиріг за рецептом пані Стефи

У цьому десерті замість мандаринів можна використати і апельсини – якість фінального результату від цього не зменшиться. Пористий десерт з цитрусовими нотками підкорює серце навіть тих, хто не дуже полюбляє солодке, розповідає 24 Канал з посиланням на портал "пані Стефа".

Рецепт сефардського мандаринового пирога

  • Час: 3 години
  • Порцій: 8

Інгредієнти:
– 400 грамів мандаринок Клементина;
– 6 яєць;
– 170 грамів цукру;
– дрібка солі;
– 1 пакетик ванільного цукру;
– 200 грамів мигдалевого борошна;
– 2 чайні ложки розпушувача;
– 2 столові ложки доброї оливкової олії;
для крему:
– 250 грамів крем-сиру;
– 80 грамів цукрової пудри.

Приготування:

  1. Мандарини залийте водою і варіть дві години. Потім охолодіть, розріжте, видаліть хвостики і кісточки, якщо є, і збийте до однорідної маси. Додайте сік і цедру половини лимона.
  2. Яйця збийте з цукром і ванільним цукром. Додайте мандаринове пюре, сік і цедру половини лимона, мигдалеве борошно, розпушувач і оливкову олію, знову добре збийте.
  3. Вилийте у нероз’ємну круглу форму (або вистеліть роз’ємну форму пергаментом). Випікайте при 170 градусах приблизно годину, поки не зарум’яниться і паличка не вийде сухою.
  4. Для крему збийте крем-сир з цукровою пудрою, додайте цедру і сік половини лимона. Поки пиріг печеться і охолоджується, тримайте крем у холодильнику.
  5. Прикрасьте пиріг шматочками мандаринів, цедрою лайма або будь-яким іншим способом, який вам подобається.
  6. Прикрашайте пиріг тільки після повного охолодження, щоб крем не розтікся. Але навіть без крему пиріг чудовий!

Смачного!

"Хайповий" десерт: як приготувати дубайський тірамісу.

Источник материала
loader
loader