/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2F76b23b0b5bf87365259d026af7dc41da.jpg)
То ось як це працює: навіщо ставити тісто у холодильник
Хороше тісто потребує не лише зусиль, а й глибоких знань. Чому його варто ставити у холодильник – розповідає 24 Канал.
Чому тісто ставлять у холодильник
Найперше варто розуміти, що в холодильник ставлять не всі види тіста. Але деякі з них без цього кроку навряд чи вийдуть найкращої якості.
Наприклад, листкове тісто, яке готують з потертого замороженого масла або маргарину, обов'язково треба ставити у холодильник та виймати порційними шматочками. Так з ним буде легше працювати, а випічка буде досконалою.
Ідеальна основа для смаколиків / Фото Freepik
Що стосується пісочного тіста, то його після холодильника буде легше розгортати, також воно буде менш розсипчастим. Дріжджове тісто також можна поставити у холодильник, але за однієї умови: воно вже добре піднялося. Це роблять для того, аби воно не перекисло у теплі.
Скільки можна тримати тісто в холодильнику
Якщо тісто добре вимішати, зібрати в один клубок та змастити олією, то воно може стояти у холодильнику від 9 до 36 годин. Також його варто обгорнути пергаментом або харчовою плівкою.
У морозилці за належних умов підготовки тісто може зберігатися значно довше, від 1 до 6 місяців.

