/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2F6a26e35f927dc1d9a9e81294fa4e0de4.jpg)
Десерт, який любили всі діти "тих часів": рецепт тієї самої шоколадної ковбаси з 90-х
Цей простий у приготуванні десерт можна приготувати й на своїй кухні. Рецептом шоколадної ковбаси ділиться 24 Канал з посиланням на Добрі новини.
Шоколадна ковбаса
- Час: 40 хвилин без застигання
- Порції: 2
Інгредієнти:
– 180 грамів вершкового масла;
– 90 грамів мигдалю;
– 4 столові ложки какао;
– 3 столові ложки цукру;
– 150 мілілітрів молока;
– 500 грамів печива;
– цукрова пудра для посипання.
Як зробити шоколадну ковбасу: дивіться відео
Приготування:
- Подрібніть звичайне цукрове або пісочне печиво до стану крихти.
- У блендер також висипте мигдаль і подрібніть його.
- Тепер візьміть каструлю та відправте в неї вершкове масло, какао, цукор і молоко. Добре перемішайте та поставте все на плиту. Варіть на слабкому вогні, постійно перемішуючи. Маса має стати однорідною, а цукор повністю розчинитися.
- Вимкніть вогонь і налийте її в миску з печивом, поки вона ще гаряча. Туди ж додайте подрібнені горіхи. Добре перемішайте отриману масу. Тісто для солодкої ковбаси готове.
- Візьміть чистий поліетиленовий пакет і покладіть в нього шоколадну масу. З усього тіста у вас вийде дві ковбаски середнього розміру.
- Сформуйте ковбасу. Приберіть її у холодильник на декілька годин.
- Дістаньте шоколадну ковбасу, викладіть її на тарілку, красиво наріжте та присипте цукровою пудрою.
Смачного!
Сподобався рецепт? Тоді дізнайтеся, як приготувати арахісову пасту в домашніх умовах.

