Що буде, якщо зберігати їжу у фользі: експерти говорять про небезпеку
Що буде, якщо зберігати їжу у фользі: експерти говорять про небезпеку

Що буде, якщо зберігати їжу у фользі: експерти говорять про небезпеку

Хоча алюмінієва фольга давно стала буденним способом зберігання залишків їжі в холодильнику, експерти про те, що це може становити небезпеку. Про це пише 24 Каналіз посиланням на видання Tasting Table.

Існують неочікувані ризики

На перший погляд, фольга захищає їжу від зовнішніх впливів. Але головна загроза – не зовні, а всередині. Коли ви загортаєте, наприклад, курку чи шматок піци у фольгу, створити повністю герметичне середовище не вдається. Фольга не прилипає до поверхонь, а отже, залишаються мікрощілини, через які можуть проникати бактерії.


Зберігання їжі у фользі може бути небезпечним / Фото Pexels

Саме в цих шпаринах можуть розвиватись небезпечні мікроорганізми, таких як стафілокок, ботулінова паличка чи збудник лістеріозу. Особливо активно вони розмножуються в умовах низької герметичності, коли повітря має вільний доступ до їжі.

До слова! Фольга має два боки: глянцевий і матовий, їхня різниця пов'язана з процесом виробництва, а не з дизайном.

Щоб уникнути ризику харчових отруєнь, спеціалісти радять змінити підхід до зберігання продуктів. Найкращим варіантом є використання герметичних контейнерів – скляних або з безпечного пластику. Також підійдуть пакети із застібками типу Ziploc або навіть вакуумне пакування – воно забезпечує майже повну відсутність повітря, що значно подовжує термін зберігання.

Источник материала
loader