Чому на Івана купала треба приготувати вареники з вишнями: рецепт, від якого всі в захваті
Чому на Івана купала треба приготувати вареники з вишнями: рецепт, від якого всі в захваті

Чому на Івана купала треба приготувати вареники з вишнями: рецепт, від якого всі в захваті

Вишні – одні з перших літніх плодів, тому наші пращури внесли їх як обовʼязковий елемент святкування Івана Купала. 24 Канал пропонує не порушувати традиції та приготувати неймовірні вареники з вишнями за рецептом порталу Shuba.

Рецепт вареників з вишнею

  • Час: 2 години 30 хвилин
  • Порцій: 5

Інгредієнти:
тісто:
– 500 грамів борошна;
– 500 грамів семоли;
– 700 мілілітрів окропу;
– 50 мілілітрів олії;
– 10 грамів солі;
начинка:
– вишня до смаку;
– цукор до смаку.

Приготування:

  1. З’єднайте усе борошно в глибокій мисці, влийте 600 мілілітрів гарячої води та додайте олію. Решту окропу підливайте поступово, орієнтуючись на м’якість тіста.

  2. Додайте сіль, домісіть тісто до однорідності, загорніть у харчову плівку й приберіть до холодильника, щоб повністю охололо.

  3. Для начинки підготуйте вишні: добре промийте, видаліть кісточки, присипте цукром і трохи підморозьте, щоб начинка не текла під час ліплення.

  4. Тісто тонко розкачайте, виріжте круги та сформуйте вареники з вишнею.

  5. Відваріть у киплячій підсоленій воді до готовності. Подавайте зі сметаною або на свій смак.

Смачного!

Згадуємо історію: як приготувати знамениту українську лемішку.

Источник материала
loader
loader