/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2F5d478eac297518094e10845d824455d2.jpg)
Навіщо квасолю замочують у воді перед варінням: цей секрет треба знати
Суху квасолю завжди перед приготуванням потрібно замочувати, пише 24 Канал. Це допоможе їй увібрати воду й рівномірно готуватися.
Користь замочування квасолі у воді
Замочування квасолі у воді зменшує проблеми з травленням. У бобових містяться олігосахариди, перетравлення яких може бути дещо складним для організму. Потенційно це може призвести до здуття живота, газів та болів у животі. Настояна квасоля у воді виділяє цей клас вуглеводів, тому споживання бобів потенційно стане безпечнішим.
Також бобові не дуже добре засвоюються в організмі, а замочування допомагає покращити процес. Окрім того, бобові у воді отримують кращу текстуру й стають м’якшими.
Квасолю потрібно замочити у воді перед варінням / Фото Pexels
Щодо температури води, то підходить однаково – гаряча чи холодна. Деякі господині навіть замочують квасолю у солоній воді, і це теж цілком нормально. Замочування у холодній воді зберігає всі вітаміни у квасолі, а вимочування у гарячій – скорочує процес приготування. На один стакан квасолі знадобиться 3 стакани води.
До речі, раніше ми вже ділилисядетальним посівним календарем на липень, аби ви не пропустили ідеальні дати для висадки городу – урожай зберете просто небачений.
Боби можуть простояти у воді цілу ніч, а якщо стоять вдень, то воду варто змінювати кожних 3 години. Гарячий спосіб вимочування квасолі не вимагає стільки часу. Перед приготуванням воду з настоювання треба вилити, додатково промити боби під стічною водою і тоді почати готувати в каструлі.

