/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F64%2F08edbc4b923d4ce5b7b7fc248c87a956.jpg)
Французький шик на вашій тарілці: три варіанти нісуазу на сніданок, які легко повторити
Салат Нісуаз - це смачна страва, яку легко приготувати вдома. Він поєднує овочі, яйця, тунець і ароматні оливки, створюючи легкий сніданок, поживний обід або вечерю. Цей салат ідеально підходить для теплого дня, коли хочеться чогось свіжого і корисного.Салат Нісуаз - справжня перлина середземноморської кухні. Його назва походить від французького міста Ніцца.Тунець (у власному соку або обжарений стейк) - 150-200 гПомідори - 2-3 шт.Варені яйця - 2 шт.Чорні оливки (нісуаз або калімато) - 10-15 шт.Огірок - 1 шт.Червона цибуля - ½ шт.Салатні листя (ромен, батавія, айсберг) - жменяВарена стручкова квасоля (зелена) - 100 гВідварена молода картопля (необов'язково) - 4-5 маленькихАнчоуси - 3-4 філе (опціонально)Оливкова олія Extra Virgin - 3-4 ст. л.Сік лимона - 1-2 ст. л.Діжонська гірчиця - 1 ч. л.Сіль, перець - за смакомНаріж помідори, огірки та цибулю тонкими скибочками. Салатне листя порви руками. Якщо використовуєш картоплю й квасолю - відварити до готовності, але щоб не розвалювались.Звари яйця: вкруту (приблизно 8-9 хвилин), остудити, почистити, розрізати навпіл.Тунець: якщо це стейк - швидко обсмаж його на сковороді з обох боків до бажаної прожарки. Якщо консервований - просто розділи виделкою.Зроби заправку: змішай оливкову олію, сік лимона, діжонську гірчицю, сіль і перець. Добре розмішай - можна міні-вінчиком або баночкою із кришкою.Збірка: на велику тарілку виклади листя, зверху овочі, картоплю, яйця, квасолю, анчоуси, оливки та шматки тунця. Полий заправкою.Салат має виглядати святково й кольорово. Подається одразу після приготування - він не чекає.Інгредієнти (на 2 порції):Помідори - 2-3 шт.Огірок - 1 шт.Варена картопля - 4-5 маленькихВарена зелена квасоля - 100 гВарені яйця - 2 шт.Чорні оливки - 10-15 шт.Листя салату - жменяЧервона цибуля - ½ шт.Авокадо - ½ (опціонально, але дуже смачно)Заправка:Оливкова олія Extra Virgin - 3 ст. л.Лимонний сік - 1 ст. л.Гірчиця - 1 ч. л.Щіпка сушеного базиліку або ореганоСіль, перецьЯк приготувати:Точно так само, як класичний: овочі ріжеш, яйця вариш, заправку змішуєш - і збираєш все на тарілці. Авокадо додає ніжності, а базилік - аромату.Спрощений Нісуаз на кожен деньІнгредієнти:Консервований тунець - 1 банкаПомідори чері - жменяЯйця - 2 шт.Огірок або болгарський перецьЗелений салат або шпинат - жменяОливки за смакомГотова квасоля з банки або варенаШвидка заправка: оливкова олія + трішки бальзамічного оцту або лимонного сокуСіль, перець за смакомЯк зробити:Відвари яйця. Все решта - нарізати, викласти, полити заправкою.Готово за 10 хвилин.

