/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2Fe454cdbcdec3b82775345a43b9c2ffb0.jpg)
Ніколи не зливайте в раковину ці 5 речей: проблем потім не уникнути
Засмічення раковини – це велика неприємність, з якою часом не вдається впоратися самотужки, повідомляє 24 Канал з посиланням на Martha Stewart. Тож для того, аби не довелося викликати сантехніка, варто одразу ж припинити викидати у раковину кілька речей.
Кавова гуща
Якщо ви заварюєте каву щодня, змити кавову гущу у раковину може здаватися простою та привабливою ідеєю. Втім, не всі знають, що у трубах вона потім злипається, як мокрий пісок, і осідає в зливі. З часом це може призвести до дуже стійких засмічень.
Жири та олії
Олія, масло та жир – це ще кілька продуктів, що регулярно потрапляють до зливу, але не мали б. Експерт з сантехніки Брендон Долан з Dolan Inc попереджає, що олія та жир не змішуються з водою, а значить, вони осідають на стінках зливної труби.
З часом вони згущуються та створюють дуже руйнівне засмічення. Коли вода у крані стає холодною, жир твердне та прилипає до внутрішніх частин труб, утворюючи стійкий шар.
![]()
Жир не має потрапляти у злив / Фото Pexels
Крохмалисті продукти
Шкірки від картоплі, рис та макарони – це одні з найгірших продуктів, що можуть потрапити у злив вашої раковини. Навіть якщо вони здаються досить нешкідливими, після контакту з водою крохмаль у них стає липким, і це значить, що усі засмічення в раковині почнуть липнути одне до одного.
До слова, раніше ми вже розповідали, як вивести рисом поганий запах з туалету.
Кістки та шкаралупа
Кістки та будь-яка шкаралупа можуть застрягнути у зливі та призвести до багатьох проблем. Зважайте на панцирі креветок та крабів, шкаралупу яєць, курячі кістки та рибні хребти.
Кісточки фруктів та тверде насіння
Кісточки персиків, авокадо та інші тверді серцевини надто жорсткі, і вони можуть легко завдати серйозної шкоди зливу. Зазвичай якщо ви не можете щось легко розрізати ножем, йому точно не місце у вашій раковині.

