/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F64%2Ff643e6dc09c03e1b37bbc11be5a33f68.jpg)
Як легко відокремити м'якуш помідора від соку: перевірений спосіб
Коли готуємо перші страви, соуси чи пасту, іноді потрібно використати лише ніжний м'якуш помідорів, без зайвого соку та насіння.Є простий кухонний лайфхак, який допоможе швидко та без мороки відокремити потрібну частину.Блогерка Erin Berkyto поділилася методом, який працює завдяки звичайній гравітації. Усього кілька простих кроків і ви отримуєте окремо густий ароматний м'якуш для соусів та окремо прозорий томатний сік, який можна використати в інших стравах.Коли помідори збити блендером разом зі шкіркою та насінням, відбувається природне розшарування:важчий сік осідає на дно,легший м'якуш і тверді частинки підіймаються нагору.Це схоже на те, як сметана відділяється від молока, тільки тут не потрібно жодних фільтрів або марлі.Свіжі помідори будь-якого сорту;Скляна ємність з краном (підійде диспенсер для напоїв);Занурний блендерНаріжте помідори. Мити та різати потрібно, але чистити чи видаляти серцевину не треба.Помістіть їх у скляний диспенсер з краном на дні.Збийте блендером одразу в ємності. Разом зі шкіркою, насінням і серцевиною, вони додають аромату та вітамінів.Залиште на 24 години за кімнатної температури чи у прохолодному місці, щоб м'якуш піднявся, а сік опустився донизу.Відкрийте кран і злийте чистий сік в окрему ємність.Зверху залишиться густий томатний м'якуш - готова база для соусів або заморожування.М'якуш - ідеальний для пасти, піци, лазаньї, борщу чи зимової заготівлі.Сік - чудово підходить для супів, рагу, тушкування овочів або навіть для варіння круп, наприклад, гречки чи рису, для незвичного смаку.Ерін зізнається, що її занурний блендер - справжня кухонна паличка-виручалочка. Вона використовує його щодня.Цей метод - знахідка для тих, хто любить готувати, але не хоче витрачати зайвий час. Трохи планування, простий інструмент і ви отримуєте два ідеальних продукти без жодної мороки.

