/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F1%2F177d9d1c3d3c02f385162f85b776241b.jpg)
Вересневі заготовки: що заморозити зараз, аби взимку мати свіжі овочі й фрукти
Заморожені овочі. / © Freepik
Заморожувати можна як овочі, так і фрукти. Вони зберігають багато вітамінів навіть після розморожування. Найкраще порційно заморожування продуктів, адже їх зручніше одразу використовувати для приготування. Що заморозити у вересні, щоб узимку не шкодувати?
Про це повідомила на своїй сторінці в Іnstagram кулінарка Катерина Марченко.
Помідори
Доведіть воду до кипіння. Викладіть помідори киплячу воду на 2 хв. Після цього зніміть шкірку. Помідори можна нарізати кубиком або зробити пюре. Заморожуй плоскими пакетами по 300–400 г.
Використовуйте: для соусів, рагу, піци.
Зберігання: 8–10 міс.
Болгарський перець
Перець помийте, нарізайте смужками та розкладіть на паперові серветки, аби він висох. Фасуйте по одній склянці.
Використовуйте: соте, супів, пасти, яєчні.
Зберігання: 10–12 міс.
Яблука та сливи
Сливи розділіть на двоє, яблука наріжте скибочками. Розкладіть їх в один шар на пергамент та збризніть лимонним соком. Поставте до морозилки на дві-три години. Потім пересипте до пакету.
Використовуйте: для пирогів, вівсянки, компотів.
Зберігання: 8–10 міс.
Зелень (кріп/петрушка/базилік)
Дрібно наріжте зелень - можна усю разом, можна окремо. Заморожуйте або сухою в контейнері або кубиками з олією/водою у формах для льоду.
Використовуйте: для супів, гарнірів, соусів.
Зберігання: 6–8 міс.
Кулінарка також поділилася своїми лайфгаками у заморожуванні продуктів:
-
спочатку підморозьте окремо в один шар, щоб не злипалось, а потім розкладайте по пакетах чи контейнерах;
-
пакети і контейнери наповнюйте не більше ніж на 80%;
-
маркуйте усе: напишіть назва продукту та дату.
Читати публікацію повністю →
Читати публікацію повністю →
Читати публікацію повністю →
Читати публікацію повністю →

